Folytatódik a Benovič-éra

Dunaszerdahely. Továbbra is Benovič Árpád irányítja a Dunaszerdahelyi járás fociéletét. A régi-új elnök beszámolójában bírálta az új átigazolási rendszert, nyugat-szlovákiai vezércserét sürgetett, s a bősiek III.

Dunaszerdahely. Továbbra is Benovič Árpád irányítja a Dunaszerdahelyi járás fociéletét. A régi-új elnök beszámolójában bírálta az új átigazolási rendszert, nyugat-szlovákiai vezércserét sürgetett, s a bősiek III. ligás esetéről is szót ejtett.

Bejött a papírforma, a jelöltek közül senkinek sem akadt kihívója, a küldöttek vita nélkül hagyták jóvá az elnöki beszámolót, a szövetség gazdálkodását, s röpke másfél óra alatt az összes napirendi pontot kimerítették a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség pénteki tisztújító konferenciáján.

A tanácskozás iránt megnyilvánult érdeklődést illusztrálja, hogy ezen az 51 szavazati joggal rendelkező küldött közül 48-an vettek részt (94,11%).

A Dunaszerdahelyi járás focitörténéseit megszakítás nélkül tizenkilenc éve irányító focielnök, Benovič Árpád a tevékenységet értékelő beszámolójában rámutatott a Szlovák Labdarúgó-szövetség azon határozataira, melyek nagyban éreztetik hatásukat az alacsonyabb osztályú bajnokságokban. Elsősorban az új átigazolási szabályzatot bírálta. Szerinte ez lehetővé teszi, hogy a tehetősebb klubok jelképes összegért megkaparintsák a nevelőegyesületek legjobbjait, ami hosszabb távon focistafogyatkozáshoz vezet. Ezzel párhuzamosan klubok szűnhetnek meg. Kitért a bajnokságok átszervezésére tett újabb – ezúttal sikertelen – kísérletre is. Hangsúlyozta: az átszervezés önös érdekeket szolgál.

Kifejtette azt is, miért lenne szükség vezércserére a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség élén. – A jelenlegi elnök, Ladislav Gádoši nem képviseli a területi szövetségek érdekeit, felrúgja a megállapodásokat, megszegi a határozatokat. Ennek ékes példája, hogy a somorjai műfüves pálya létesítésére előzőleg már jóváhagyott százezer eurós dotációt a szavazásnál a szeredieknek passzolta át...”

A szónok ecsetelte a Dunaszerdahelyi járást képviselő csapatok helytállását, dominanciáját a felsőbb szintű bajnokságokban. „A III. ligában a nagymegyeriek fordulnak az élről, őket a somorjaiak követik a sorrendben. Az V. ligában dobogós helyen telelnek az illésházaiak és a csallóközkürtiek” – emelte ki a legjobbakat.

A területi csúcsvezető foglalkozott a bősi futballklub körül kialakult helyzettel. Rámutatott, hogy a szlovák szövetség fellebviteli bizottságának döntése után sem tisztázódott a folytatás forgatókönyve, kivárnak az illetékesek.

„Ami a területi bajnokságokat illeti, fájó pontunk, hogy fogytán a fociutánpótlás. Korábban két csoportban küzdöttek a ifjúsági csapatok a pontokért, jelenleg már csupán egy tizenkét csapatos mezőnyben futballoznak. Pedig tehetségekben a Csallóközben nincs hiány. Az utóbbi időszakban a területi szövetség korosztályos válogatottjai rangos hazai és nemzetközi tornákon öt első, hat második helyezést szereztek” – mutatott rá a nehézségekre, eredményekre.

Az elnök elégedetten nyilatkozott az irányító-szervező munka színvonaláról, a szakbizottságok munkájáról, megköszönte a tisztségviselők áldozatkész munkáját.

A jelöltek egyöntetű szavazással kerültek a javasolt posztra. Benovič Árpád, aki immár tizenkilenc esztendeje irányítja a járási focitörténéseket, megőrizte a karmesteri pálcát. A küldöttek arról is döntöttek, hogy a régi-új elnök képviseli a területi futballszövetséget a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség végrehajtó bizottságában. Az öttagú végrehajtó bizottságban az előző időszakban tevékenykedőkhöz (Fekete Béla, Kovács Imre, Takács Tibor) újoncként Gróf Árpád csatlakozott, aki Kása Károly helyébe került. Ugyancsak újoncnak számít az irányító szerepkörében Čomor Péter (Lukács Imrét váltotta fel), akit a fellebbviteli bizottság elnökének választottak. Az ellenőrző bizottságot továbbra is Csomor Vilmos vezeti. Eredetileg két ismert tisztségviselőt jelöltek a fegyelmi bizottság elnöki posztjára, de még a voksolás előtt Bott János megköszönte a bizalmat, s visszalépett. Továbbra is Hancko László felügyeli elnökként a testület munkáját.

A konferencián jubilánsokat jutalmaztak, ugyanakkor megemlékeztek az elmúlt időszakban elhunyt tisztségviselőkről is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?