Fölösleges vereség

Tallinn/Budapest. Magyarország férfi kosárlabda-vállogatottja az Európa-bajnoki középdöntő utolsó mérkőzésén 13 pontos vereséget szenvedett.
ÉSZTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 88:75 (17:14, 22:17, 18:24, 31:20). Legjobb dobók: Müürsepp 20, ill. Dávid 19.

Tallinn/Budapest. Magyarország férfi kosárlabda-vállogatottja az Európa-bajnoki középdöntő utolsó mérkőzésén 13 pontos vereséget szenvedett.

ÉSZTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 88:75 (17:14, 22:17, 18:24, 31:20). Legjobb dobók: Müürsepp 20, ill. Dávid 19. A hazaiak hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, a magyarok pedig folyamatosan próbálták ledolgozni a hátrányt. Nem sikerült. Ez azt jelenti, hogy a magyarok sorsa Izrael kezébe került: ha 20 pontnál kevesebbel győzi le a Romániát (lapzárta után ért véget), akkor Dávidék utazhatnak szeptemberben Svédországba. „A középdöntő sorozatban sok esélyünk volt, de nem éltünk velük“ – mondta Varga Mátyás szövetségi kapitány. „Nem kellett volna kikapnunk Lengyelországban, jobban meg kellett volna vernünk a fehéroroszokat, és most Észtországban is volt lehetőségünk a sikerre. Amikor a harmadik negyedben átvettük a vezetést, a bírók több vitatható ítéletet is hoztak.“

A D-csoport másik két mérkőzésén: Franciaország–Lettország 96:78, Lengyelország–Fehéroroszország 68:70. A csoport végeredménye: 1. Franciaorszság 18, 2. Lettország 16, 3. Magyarország 15, 4. Észtország 15, 5. Fehéroroszország 13, 6. Lengyelország 13. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek. Franciaország és Lettország részt vehet a szeptemberi svédországi Eb-n.

Ismert, a B-csoport harmadikja, Izrael Románia ellen lép pályára és nagyarányú győzelem esetén kijuthat az Eb-re. Jobb helyeken úgy szokás, ilyenkor párhuzamosan fut a két sorsdöntő mérkőzés, ám Izrael ravasz húzással nem szombaton, hanem vasárnap játszotta a sorsdöntő mérkőzést. Nem vitás, jobb úgy kosarazni, ha pontosan tudja az ember, mennyivel kell nyernie. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?