Fogy az MTK előnye

Budapest. A labdarúgó Borsodi Liga 33. fordulójának legnagyobb eseménye az MTK–Ferencváros örökrangadó volt, amelyet a zöld-fehérek nyertek meg. Az MTK nem és nem tud magára találni, hétről hétre fogy az előnye, már csak három ponttal vezet a Zalaegerszeg előtt, amely nem használta ki jobban a lehetőséget, otthonában csak döntetlenezett.

MTK–Ferencváros 0:1 (0:1)

Góllövő: Horváth Péter (11.). Játékvezető: Kassai, 3000 néző. MTK: Vlaszák–Horváth, Szmiljanics, Komlósi (46. Madar), Elek–Buzsáky (66. Czvitkovics), Jezgyimirovics (75. Juhász), Fűzi–Zavadszky, Ferenczi, Illés. FERENCVÁROS: Szűcs-Balog, Dragóner, Gyepes–Kriston, Kapic (82. Vukmir), Lipcsei, Szkukalek–Pinte, Gera, Horváth P. (57. Fülöp, 66. Szili). A kezdő sípszó előtt az MTK játékosai Simon Tibor nevével ellátott kék-fehér mezt adtak emlékül a ferencvárosi együttesnek. A rangadó nagyon alacsony színvonalú játékot hozott, a kevés helyzetéből egyet kihasználó Ferencváros szerencsés győzelmet aratott. Egyébként nem volt rendbontás a lelátón, ahogy azt a meccs előtt sokan jósolták.

A két tréner így látta az összecsapást – Popovics Sándor (MTK): „Furcsa érzés volt ellenfélként találkozni Garami Józseffel, hiszen néhány hónapja még együtt dolgoztunk az MTK sikeréért. Az első 20 percben megdöbbentő hibákat követtek el játékosaim, s az ellenfél akkor került helyzetbe, amikor a védőinknél volt a labda. Ez megmagyarázhatatlan... Ekkor az FTC akár nagyobb arányú vezetésre is szert tehetett volna. Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, azonban nem sikerült egyenlítenünk. Legközelebb összehívom a játékosaimat egy laza átmozgató edzésre, és megpróbálom felrázni őket a hátralévő öt fordulóra.”

Garami József (FTC): „Az első félidőben jól játszottunk, védenceim betartották az öltözőben megbeszélt taktikát. A szünet után kissé kapkodó játékot produkáltunk, de végül is győztünk, aminek nagyon örülök. Arról pedig, hogy Fülöpöt miért ittem le 9 percnyi játék után, csak azt tudom, mondani, hogy rosszul cseréltem, Fülöp nem tudta úgy megtartani a labdát, mint később a helyére érkező Szili. Tévedésemért a játékosoktól elnézést kértem, de nekem a csapat érdekeit kellett szem előtt tartanom.”

Győr–Vasas 2:1 (0:0)

Góllövők: Nicsenko (60., 63.), ill. Tóth N. (88.). Játékvezető: Szabó, 2500 néző. Kiállítva: Aranyos (63.). GYŐR: Molnár–Bognár (46. Mracskó), Stark, Böjte, Regedei–Lakos, Farkas, Szanyó, Károlyi (78. Volovics)–Nicsenko, Semeník (46. Oross). VASAS: Nôta–Schindler, Juhár, Hrutka, Tóth A. (67. Hegedűs)–Bükszegi (84. Gyánó), Zabos (78. Árki), Polonkai–Váczi, Szabados, Tóth M. Az első félidő unalmas játékot és kevés eseményet hozott. Szünet után a Vasasnak voltak nagyobb helyzetei, az ETO azonban nagyon rövid időt alatt előtt két góllal eldöntötte a három pont sorsát.

u Debrecen–Sopron 0:0

Játékvezető: Világi, 2000 néző. DEBRECEN: Bíró–Bernáth; Aleksic, Kuttor, Szekeres,–Kiss, Vadicska, Majoroš, Böőr–Kerekes, Nenadics. SOPRON: Farkas–Orabinec, Vincze, Szabados, Praženica–Pintér, Somogyi, Tóth, Nagy (69. Fehér)–Sira (78. Javrujan), Tóth (87. Horváth). Még a csapatok táblázaton elfoglalt helyének ismeretében is nagyon alacsony volt a mérkőzés színvonala.

Újpest–Videoton 2 :3 (2:1)

Góllövők: Vagner (27.), Tokody (44.), ill. Sorato (43., 60.), Szalai (79.). Játékvezető: Bukovics, 2500 néző. ÚJPEST: Posza–Tamási, Kozel, Korolovszky (46. Pető–Kunzo (75. Móri), Erős, Slončík (52. Piroska), Lőw–Tokody, Túlio, Vagner. VIDEOTON: Végh–Kovács B. (46. Tímár), Pomper, Vilotics, Vasas-Szalai, Némedi, Tóth B., Komódi–Földes (72. Hamar), Sorato. Az első félidőben az Újpest nagy fölényben játszott, kétszer is vezetéshez jutott, a szünet után – a karmester Slončík cseréjét követően – viszont a vendégek futballoztak veszélyesebben.

Zalaegerszeg–Haladás 2:2 (0:1)

Góllövők: Kenesei (82.), Waltner (46.), ill. Leandro (34.), Alex (57.). Játékvezető: Ábrahám, 8500 néző. ZALAEGERSZEG: Turi–Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi–Nagy L., Molnár B., Balog (70. Sabo), Egressy (76. Róth)–Kenesei, Waltner. HALADÁS: Takács–Kaj, Flávio Pim, Szekér, Selymes–Juhász, Námethy, Leandro–Fred (64. Jankovics), Preisinger (28. Alex), Halmosi. A kiesés ellen küzdő Haladás motiváltan és taktikusan játszott, így megérdemelten vitt el egy pontot a Zalaegerszegtől, amely bánhatja, hiszen ha nyer nagyon megközelítette volna az éllovas MTK-t.

A tegnap esti Kispest-Honvéd–Dunaferr eredményéről a 18. oldalon számolunk be. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?