Fődíjas komáromi aranyhajó

Pozsony. Látványos gálaműsor keretében hirdették ki tegnap este a Nemzeti Színházban a sportújságírók hagyományos ankétjának eredményeit: egyéniben – immár hatodszor – Martina Moravcová úszókiválóság győzött, csapatban a komáromi kajak négyes lett első.

A szlovák sport királynője(M. Nagy László felvételMoravcová 1993, 1995, 1998, 2000 és 2001 után végzett az ankét élén. A szlovák sport királynője ugyan nem nyert olimpiai számban világbajnoki címet, de hosszú éveken át tartja kiváló formáját. Többnyire Dallasban él és edz. Ezúttal 22 ponttal előzte meg legnagyobb riválisát, a vízi szlalomos Michal Martikánt, akit a 131 szavazólapon 63 elsőséget szerzett, míg a győztes Moravcová mindössze 27-et.

Másodszor lett ankétgyőztes a komáromi kajak négyes. Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik és Juraj Bača harmadszor került a legjobb három csapat közé: két éve első, tavaly második, s az idén újra első helyezéssel. Soós Tibor és Pavel Blaho védencei két éve veretlenek, s közben négy vb- és két Eb-aranyat lapátoltak össze.

Az ankét végeredménye – egyéni:

1. MARTINA MORAVCOVÁ (úszás) 1077. A barcelonai vb-n ezüstérem 200 m gyorson, harmadik 100 m pillangón; a dublini rövidpályás Eb-n 100 m pillangón első, 50 m pillangón második; kilenc VK-diadal; 100 m pillangón és 100 m vegyesen második a világranglistán.

2. MICHAL MARTIKÁN (vízi szlalom) 1055. Két számban (C1, 3xC1) aranyérmes az augsburgi vb-n; második a VK-sorozatban (C1); egy Világ Kupa-győzelem.

3. PETER ÉS PAVOL HOCHSCHORNER (vízi szlalom) 572. Bronzérem (C2) az augsburgi vb-n; összetett VK-győztelem; három Világ Kupa-futamelsőség.

4. JOZEF GÖNCI (sportlövészet) 497. Aranyérem a göteborgi légfegyveres Eb-n (60 lövés); ugyanebben a számban csapatezüst; egy VK-győzelem (Zágráb).

5. ŽIGMUND PÁLFFY (jégkorong) 478. A vb-bronzérmes válogatott tagja; a finnországi világbajnokság legeredményesebb játékosa és második legjobb gólütője; az NHL 2002/2003-as évadjában az alapszakasz hetedik legjobb gólütője; az Aranykorong ankét legjobb csatára.

6. PETER BONDRA (jégkorong) 475. Az Aranykorong ankét győztese; a vb-bronzérmes válogatott kulcsembere.

7. IGOR KOČIŠ (testépítés) 426. Világbajnok (70 kg) a bombay-i amatőr vb-n.

8. PAVOL DEMITRA (jégkorong) 362. Az NHL 2002/2003-as évadjában az alapszakasz és klubja, a St. Louis legeredményesebb játékosa; a vb-bronzérmes válogatott erőssége.

9. BÁTKY ATTILA (birkózás) 325. Dunaszerdahelyen született, 1973. január 23-án; jelenleg Trencsénben él; a Dukla kötöttfogású versenyzője; edzője: Zdeněk Chára; bronzérmes (84 kg) a créteil-i vb-n; olimpai kvótaszerző.

10. MARIÁN HOSSA (jégkorong) 201. Az NHL alapszakaszának negyedik legeredményesebb játékosa; az Ottawa leghasznosabb korongozója; a jelenleg zajló évad egyik legeredményesebbje.

Csapat:

1. A KOMÁROMI KAJAK NÉGYES 329. Az ŠKP színeiben versenyző kiválóságok két aranyérmet (500 m, 1000 m) nyertek a gainesville-i vb-n; mindkét távon elsők voltak a szegedi és duisburgi VK-n.

2. A JÉGKORONG-VÁLOGATOTT 286. Bronzérem a finnországi vb-n; kilenc mérkőzésből hét győzelem, egy döntetlen és egy vereség.

3. A 3xC1-ES VĺZI SZLALOM HAJÓRAJ 71. A Michal Martikán, Juraj Minčík és Alexander Slafkovský alkotta egység aranyérmet szerzett az augsburgi vb-n. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?