Filmvetítés, kiállítás, könyvbemutató

Ma este (M1, 20.00) kezdi vetíteni a Magyar Televízió a Zoltán János, Dobor Dezső rendezőpáros Olimpiának indult című filmsorozatát, amely az 1956-os melbourne-i ötkarikás eseményeknek állít emléket.

Ma este (M1, 20.00) kezdi vetíteni a Magyar Televízió a Zoltán János, Dobor Dezső rendezőpáros Olimpiának indult című filmsorozatát, amely az 1956-os melbourne-i ötkarikás eseményeknek állít emléket. Az alkotás megszületésének körülményeivel is megismerkedhettek a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) hétvégi, dombóvári vándorgyűlésének résztvevői. A kétnapos tanácskozás vendégei voltak az egykori magyar olimpiai bajnokok: Litomeritzky Mária, Dömölky Lídia, Ágoston Judit, Novák Ilonka, Buzánszky Jenő, dr. Nagy Imre, Polyák Imre és Rózsa Norbert is. Jakabházyné Mező Máriával, a MOA főtitkárával beszélgettünk.

A nagysikerű rendezvényünknek Szlovákiából is voltak vendégei...

Nagy örömömre Ipolyság főpolgármestere, Lőwy János is elfogadta meghívásunkat. Ő jelentette be, hogy megalakult az Ipolysági Szokolyi Alajos Olimpiai Klub, amelyet a Szlovák Olimpiai Bizottság égisze alatt kezd tevékenykedni.

Hogyan értékeli a dombóvári vándorgyűlést?

Ismét sok újat adott az egész magyar ötkarikás mozgalomnak. A jelenlévő olimpiabarátok megismerkedhettek Kassai Farkas András festőművész alkotásaival, aki Farkas Imre néven bronzérmet nyert a kenusok versenyében a melbourne-i és a római olimpián. Bemutatták a Tolna megye olimpikonjai című könyvet is. Örülök annak, hogy egy ilyen értékes és érdekes kiadvány megjelenhetett, tovább gazdagítva a magyar olimpiai mozgalommal kapcsolatos irodalmat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?