Figyelték Beckhaméket

Manchester. Michael „Ned” Kelly, egykori SAS-katona (brit különleges egység) könyvét megírta. Mindez szokványos lehetne, pláne ami az angliai sportéletet illeti. Nem az. Kelly ugyanis 11 évnyi SAS-kötelékben eltöltött esztendő után Sir Alex Ferguson személyi testőrének szerepében is feltűnt.

Manchester. Michael „Ned” Kelly, egykori SAS-katona (brit különleges egység) könyvét megírta. Mindez szokványos lehetne, pláne ami az angliai sportéletet illeti. Nem az. Kelly ugyanis 11 évnyi SAS-kötelékben eltöltött esztendő után Sir Alex Ferguson személyi testőrének szerepében is feltűnt.

A Manchester United korábbi „filológusai” (Jaap Stam, Roy Keane) közül talán egyik sem ártott (árthat) annyit a világ egyik (ha nem a) legnépszerűbb klubjáról kialakított imidzsnek, mint Kelly írománya. A Manchester United illetékesei által betiltatni szándékozott kötet lapjain ugyanis Kelly arról is beszámolt, ahogy „felsőbb” parancsokra megfigyelte a MU keretének játékosait, illetve a klub által kiszemelt futballistákat. Nem kell külön jogi praxis ahhoz, hogy kiderüljön: ez bizony a magánélet durva megsértésével egyenértékű. Vasárnap reggel a News of the World sokkoló riportban tálalta a sztorit: „Kétségem sincs afelől, hogy a United hierarchiájának egyes elemei engedték, mi több közreműködtek abban, hogy az egyesület a megengedett etikai és jogi határokat áthágva működjön.” Kelly arról is értekezett, ahogyan egykori SAS-rohamosztagosokkal a keret játékosainak magánéletében turkáltak – így például a tulajdonos tudtán kívül megfigyelték David Beckham házát; az egykor a Unitedben védő Mark Bosnich-ot drogügyei miatt ellenőrizték; a szerződtetni szándékozott Chris Suttont két héten keresztül tartották 24 órás megfigyelés alatt; a Ferguson szerint rossz társaságtól óvandó Wes Brown „láthatatlan” kísérőket kapott, stb

„A United vezetősége pillanatokon belül értesülhetett arról, ami Manchester 30 mérföldes körzetében a játékosokkal történt. A futballisták minderről annyit tudtak, hogy állandó ellenőrzés alatt állnak.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?