Figyelmeztető pofon

Vágsellye. Megérdemelt hazai sikert hozott a II. labdarúgóliga 16. fordulójának slágermérkőzése, a Duslo–DAC összecsapás. A vágsellyeiek agresszívebbeknek és gyorsabbaknak bizonyultak a bennmaradásért küzdő csallóköziektől.

Herczeg Miklós (balról) Vágsellyén nem sokat mutatottÖrzsik Ödön felvételeA mérkőzés után a mátyusföldi szurkolók vastapssal jutalmazták kedvenceik teljesítményét. A 29 éves Marek Holmík bizonyult a meccs hősének, aki amellett, hogy semlegesítette Simon Gyulát, két góljával eldöntötte a három pont sorsát. Ján Rosinký edző alaposan feltérképezte a DAC-ot, s ehhez választott taktikát. Gyakran az egyvonalban helyezkedő nehézkes vendégvédők mögé ívelgették a labdákat, s a gyors csatárok (Masný, Andódi és Lőrinc) nehéz perceket okoztak Olejníkéknek. Hátul a Sikorjak, Mikla, Molnár trió helyzethez sem engedte jutni a csallóközi támadókat. „Nagyon örülök, hogy a küzdelmes rangadón igazoltuk az elvárásokat. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy mi szereztünk vezetést, utána már gyors ellentámadásokra építettünk. Technikás futballistáink vannak, nem okozott gondot nekik a mély talaj ” – mondta a meccs után a vágsellyeiek mestere.

Valljuk be, egyértelműen csalódást okoztak a dunaszerdahelyiek. Csak a két iráni légiósnak akadtak felvillanásaik, és Simon néhány pontos tért ölelő átadása érdemel említést. A többiek gyengélkedtek, például a támadók a 90 perc során egy lehetőséget sem tudtak kidolgozni. A drukkerek hitetlenkedve kérdezték, ez volna a tuzenkétszeres magyar válogatott Herczeg Miklós? Mellette a 25 éves Zlacký kapott lehetőséget, akit a pozsonyi Rapidból igazoltak. Hogy miért nem a házi gólkirály Bognár kezdett, azt csak a tréner tudja.

Meglepetésre, Robert Pflug, a DAC osztrák edzője a meccs után nem tűnt letörtnek: „Az döntött, hogy hazaiak jóval agresszívebbek voltak nálunk. A biztató kezdés után visszaestünk, s ezt kihasználta az ellentámadásokra játszó Duslo. A bekapott gólt követően hektikusan futballoztunk. Nem tragédia a vereség, hiszen nem egy alsóházi riválisunktól, hanem egy élcsapattól kaptunk ki.”

De ki érti ezt? Az alaposan leszakadt csapatnak minden pontra szüksége van, nem csak a közvetlen ellenlábasoktól megszerzettekre. Mert időközben a többi kiesőjelölt is gyűjtheti a pontokat. Szombaton Podbrezovára utaznak a dunaszerdahelyiek, majd a licsérdieket fogadják. Mindkét gárda a feljutásért küzd...

„Nem tudom, miért álltunk be védekezni, ha bátrabban játszunk, más lett volna az eredmény. Talán még időben kaptuk a figyelmeztető pofont” – jelentette ki Simon Gyula, aki védekező középpályásként nem érzi otthonosan magát.

Nem okoskodás, csupán meglátás: mivel Robert Pflug és segítője, Vladimír Kinier újoncnak számít a II. ligában, nem ismerhetik az ellenfeleket. Értesüléseink szerint a Podbrezová otthonában mindössze egy támadóval lép pályára a DAC. Megint csak védekezni fog?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?