FIFA – Az UEFA támogatja főtitkára elnökjelöltségét

Nyon |

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) támogatja főtitkára, Gianni Infantino indulását a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki posztjáért.</p>

Az UEFA végrehajtó bizottságának tagjai hétfőn rendkívüli videokonferenciát tartottak az ügyben, mert a FIFA elnökjelölési határideje éjfélkor lejár. A megbeszélés végén abban állapodtak meg, hogy egyhangúlag támogatják a főtitkári posztot 2009 óta betöltő 45 éves svájci ügyvéd jelentkezését.     Infantinónak öt FIFA-tagszövetség ajánlását kell benyújtania a jelentkezéséhez hétfőn éjfélig.     Indulásának akkor lehet komoly jelentősége, ha a FIFA etikai bizottsága által a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltott UEFA-elnök, Michel Platini 90 napos felfüggesztése érvényben marad, ezáltal nem indulhat a február 26-án esedékes szavazáson.     A nemzetközi szövetség elnökjelöltjeinek sorába eddig a bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejket, Jérome Champagne-t, a FIFA korábbi főtitkár-helyettesét, Ali bin al-Husszein jordán herceget, Tokyo Sexwale dél-afrikai üzletembert, valamint a trinidadi David Nakhidot regisztrálták.     A határidő lezárulta után az ideiglenes választási bizottság ellenőrzi a jelöltek feddhetetlenségét, ezt követően válnak hivatalosan is pályázókká.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?