Fiatalok a fedélzeten

Dunaszerdahely/Nyékvárkony/Vásárút |

<div>Az új idényben immár három csapat képviseli a DAC színeit a felnőttek bajnokságaiban.</div><div>&nbsp;</div>

A Radványi-legénység a Fortuna Ligában küzd a pontokért, a fakócsapat a III. liga nyugati, a sárga-kékek C csapata pedig az V. liga déli csoportjában kezdi augusztus 3-án a pontvadászatot. Mindkét alakulat vidéki csapatokkal egyesült, házigazdaként a csallóközi pályákon fogadja ellenfeleit. A DAC B Nyékvárkonyban, a DAC C pedig Vásárúton, s a két település megnevezése is szerepel a csapat nevében, mely az összefonódást jelképezi. Vajon milyen elképzelésekkel, szakmai stábbal, játékoskerettel vágnak neki a bajnokságnak?„A DAC B/Vrakúň esetében valójában juniorcsapatról van szó, melyben a tehetséges fiatalok kapnak bizonyítási lehetőséget. Ugyanakkor visszahoztuk a környékbeli kluboknál vendégjátékosként kisegítő fiataljainkat is. Mivel kiváló képességű ellenfelekkel mérik össze tudásukat, ezért az együttesnek rutinos futballisták, nevezetesen Izsmán Árpád, Branislav Fodrek, Belkovics László, Végh Balázs alkotják a gerincét. A régióderbikkel fűszerezett párharcokon a tehetségek sokat fejlődhetnek, tapasztalatokat szerezhetnek, teljesítményükkel a figyelem fókuszába kerülhetnek, ennek köszönhetően a honi élvonalban is bemutatkozhatnak” – tájékoztatott a fakócsapat céljairól a DAC sportigazgatója, Németh Krisztián, aki tavasszal edzőként vezette bajnoki címhez a nyékvárkonyi csapatát. Időközben már átadta a váltóbotot eddigi segítőjének, Borbély Balázsnak. Az elmúlt idényben Vásárúton játszó DAC B lett a sárga-kékek C csapata. A DAC C/Trhová Hradská együttesének mezében az ifiből kiöregedett futballisták jutnak szóhoz. „Megfigyeltem, a felnőttek soraiba való átmenet sok áldozattal jár, nem szeretnénk, ha a később érő típusok elkallódnának. Időre, türelemre van szükség tudásuk kiteljesedéséhez. Ennél az együttesnél is edzőcserére került sor, Navrátil Károly helyébe Zsákovics János lépett. A felnőttek esetében is rendszert teremtünk, piramist építünk a sikeres jövő érdekében” – ecsetelte elképzeléseit az ambiciózus DAC-szakember. Egyébként nem egyedi esetről van szó, hiszen a DAC-hoz hasonlóan nyártól a nagyszombatiaknak is három felnőttcsapata szerepel a pontvadászatban. A Spartak C a šúrovceikkel történt fúziót követően jelent meg a focitérképen.   
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?