Fiatalítás és csapatépítés

Komárom. Pozsonyban, a Doprastav vendégeként kezdi ma harmadik élvonalbeli évadját a komáromi VC a női röplabda Extraligában. Hilda Mazúrová és Kiss Tibor védencei kétszer hatodik helyen végeztek a bajnokságban, s a küszöbön álló pontküzdelmek végén is biztosan örömmel fogadnák a korábbi helyezések megismétlését.

Komárom. Pozsonyban, a Doprastav vendégeként kezdi ma harmadik élvonalbeli évadját a komáromi VC a női röplabda Extraligában. Hilda Mazúrová és Kiss Tibor védencei kétszer hatodik helyen végeztek a bajnokságban, s a küszöbön álló pontküzdelmek végén is biztosan örömmel fogadnák a korábbi helyezések megismétlését. „Elég sokan betegeskedtek a héten, így nehéz előre megjósolni, ki vállalhatja a bajnoki nyitómeccset” – közölte Kiss Péter klubmenedzser.

Tizenhárom játékos áll az edzőpáros rendelkezésére: Slavomíra Rennerová, Elena Paulínyová, Lucia Gajdošová, Lenka Barabášová, Veronika Pilná, Žaneta Kokyová, Kiss Annamária, Zuzana Jurčová, Kiss Marianna, Dominika Valachová, Rakoncás Mónika, Kristina Šebová és Miroslava Minichová. Lehotská és Štekláčová Bazinba, Smékalová és Baďuríková a pozsonyi STU-ba távozott. Új arcok Jurčová (Pegadóg Bratislava), Gajdošová, Barabášová (mindketten Pezinok), Šebová (a junior csapatból). „Tavaly azt mondtuk, hogy fiatal csapatunk van, most meg kimondottan fiatal a társaság. Ugyanis elmentek a tapasztalt játékosok, s helyükre újabb tizenévesek jöttek. A keret átlagéletkora 19,8 év, a miénk az egyik legfiatalabb együttes a mezőnyben”– kommentálta a változásokat a menedzser.

Tehát új csapat formálódik Komáromban, ezért a célok is szerények. „Szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, hogy ne legyenek bennmaradási gondjaink. Elsődleges számunkra, hogy szűkös anyagi lehetőségeink mellett megőrizzük az élvonalbeli szereplés jogát, hogy jövőre is maradjon képviselője a régiónak az Extraligában” – mondta Kiss Péter, aki azt is közölte: ha már bejelentkeztek a bajnokságba, akkor semmiképpen nem futamodnak meg, eszükbe sem jut pénzszűke miatt kilépni a pontvadászatból.

Augusztusban hazai környezetben kezdték meg a felkészülést. Egy hét gyakorlás után a következő hetet már a bősi edzőtáborban töltötték. Bazinban, Přerovban és odahaza, Komáromban indultak tornán. Az összeszokás és csapatépítés jegyében.

A HÉTVÉGI MŰSOR. Szombat, 17.00: VTC Pezinok–ŽU Žilina, Slávia UK Bratislava–Slávia TU Košice, SH Senica–VO ŠG Nitra; 18.00: Doprastav Bratislava–VC Komárno; 18.30: Forplast Bratislava–MŠK Žiar nad Hronom. Vasárnap, 17.00: Pezinok–Košice, Slávia UK–Žilina, Forplast–Nitra.

Mire készül a Doprastav?

Pozsony. A komáromiak mai vendéglátója, a Doprastav azzal lepte meg az idény előtt ellenfeleit, hogy a férfiaktól átrándult Ivan Husárt igazolta le vezetőedzőnek. „Tavaly újoncként nyolcadikok voltunk, idén már a legjobb hatban akarunk végezni. Klubunkban a jövő ígéreteit neveljük, csak türelmes, kitartó munkával lehet valamit kihozni belőlük” – vélekedett Rudolf Leška klubelnök. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?