Fergeteges FTC-siker

Lipcse. Nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé a Ferencváros, amely a német HC Leipzig otthonában biztosan győzött a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában.
LEIPZIG–FTC 27:31 (10:14). Legeredményesebbek: Vlčková 9/7, Radzeviciute 8/4, ill. Farkas 12/4, Siti 5, Mraviková, Benyáts 4-4.

Lipcse. Nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé a Ferencváros, amely a német HC Leipzig otthonában biztosan győzött a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 4. fordulójában.

LEIPZIG–FTC 27:31 (10:14). Legeredményesebbek: Vlčková 9/7, Radzeviciute 8/4, ill. Farkas 12/4, Siti 5, Mraviková, Benyáts 4-4. Uhráková egy gól dobott. A találkozó elején felváltva vezettek a sokat hibázó csapatok, a hazaiak nem tudtak élni a macedón bírókettős segítségével. Később, 9:9-nél emberelőnybe került a Ferencváros, és sorozatban öt gólt dobva megnyugtató előnyhöz jutott. Közben Sugár többször parádésan védett. A második félidőben Siti vezérletével még jobban elhúztak a vendégek. Ettől elvesztették maradék kedvüket is a lipcseiek, így a 44. percben már kétszámjegyű lett a különbség (25:15). Az utolsó negyedórában Farkas és Lőwy is lábsérülést szenvedett, emiatt csökkent az előny, de egy pillanatig sem forgott veszélyben győzelem.

Mivel az eddig százszázalékos dán Viborg meglepetésre kikapott (23:17) az első három fordulóban vereséget szenvedő norvég Nordstrand Oslo otthonában, a Ferencváros akkor jut biztosan a negyeddöntőbe, ha a hátralévő két körben legalább egy pontot szerez. A magyar gárda jövő vasárnap az Oslót fogadja.

Edzői vélemények – Maik Nowak (Leipzig): – A találkozó nagyobbik részében nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket, mert a Ferencváros kitűnően védekezett, kapusa különösen jó formában védett. Németh András (FTC): – Húzóembereink újra megtalálták igazi formájukat. Őszintén remélem, hogy a felfelé vezető úton megtette csapatom az első lépést.

Szlovák párharcok

Szokatlan, bár a mai légiósokkal teli nemzetközi sportéletben mégsem egyedülálló jelenség szemtanúi voltunk a Magdeburg-FTC női kézilabda BL-meccsen, amelyen négy szlovák hölgy is pályára lépett. És a sors úgy hozta, hogy a német mezben játszó Vlčková nemegyszer találta magát szemben honfitársnőivel, a Fradiban szereplő Mravíkovával, Uhrákovával vagy éppen a kapuban a hetesekre feltűnő Miklósovával. A kiváló átlövő kétszer közvetlenül a hetesvonal mögül nézett farkasszemet a Sudárt váltogató hálóőrrel, s mindkét párharcból ő került ki győztesen. Végül azonban a magabiztosan kézilabdázó budapestiek nyertek. Egy szlovák szomorkodott, hárman örültek. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?