Felváltva véd Kováccsal

Gergely István, a szlovák vízilabda-válogatott kapusa a nyár végén a magyar bajnok Honvéd együttesébe igazolt. Felettébb balszerencsés volt, mert mindjárt az első budapesti edzésen megsérült, s két hónapig nem védhetett. A kényszerpihenő után gyorsan formába lendült, s a hét végén, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő nyitófordulójában ő volt a kispestiek egyik legjobbja.

Gergely IstvánM. Nagy László felvételeEgy biztos, nem volt könny? kiszorítani a Honvéd kapujából a tapasztalt Kovács Zoltánt...

Felépülésem után hetekig csak edzettem, majd csupán egy-egy negyedeket védtem. Igencsak meglepődtem, amikor Kovács István vezetőedző közölte velem, kezdőember leszek a Vasas elleni ranga?ón. Erre a meccsre mindenki nagyon oda figyelt, mert a legutóbbi bajnoki döntőben verekedésekkel, botrányos jelenetekkel ért véget a derbi. Most szerencsére nem volt balhé, a tévé kamerái előtt 9:6-ra nyertünk, és ami a legfontosabb: nekem szinte minden sikerült.

Kovács Zoltán ezután kispados lett?

Nem, a mester többnyire úgy határozott, hogy két negyedet én védtem, a meccs másik felében pedig Zoli állt a kapuban. Ha becsúszott egy-egy potyagól, azonnal váltottuk egymást.

Hétről hétre jó teljesítményt nyújt a Honvéd, hiszen kétpontos előnnyel vezet az OB I-ben, a BL-nyolcaddöntő nyitányán pedig értékes győzelmet aratott a Nizza otthonában...

Pedig nagyon tartottunk a szombati, franciaországi összecsapástól, mert három kulcsemberünk, Molnár Tamás, Bárány Attila és Biros Péter sérülés miatt nem játszhatott. Center nélkül viszonylag könnyedén nyertünk 10:7-re. Nagy örömömre végig a kapuban voltam, szerintem nem okoztam csalódást. Az viszont bosszantott, hogy Misi öcsém vállsérülés miatt nem játszhatott a francia bajnokcsapatban (Gergely Mihályon kívül még a pozsonyi Gyurcsi és a kassai Hrošík is a nizzai gárdában vízilabdázik – a szerk. megj.), pedig nagyon vártuk már a „testvérháborút”. Legutóbb három évvel ezelőtt pólóztunk egymás ellen. Remélem, a március 29-én sorra kerülő budapesti visszavágón mindketten harcképesek leszünk.

Milyen eredménnyel lenne elégedett a kispesti szakvezetés?

A bajnokságban természetesen a címvédés a célunk, a BL-ben pedig jól lenne a Final Fourba jutni, méghozzá csoportgy#ztesként, hogy elkerüljük az olasz Pro Reccót. Egyszer jó lenne Bajnokok Ligája-finálét játszani...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?