Fél év kihagyás átigazolásért?

A napokban eldőlt: a tavaszi idény után Szabics Imre, a Sturm Graz (korábban a Ferencváros) labdarúgója a Bundesliga I-ben szereplő Nürnberghez igazol. Ebből az alkalomból a Nemzeti Sport terjedelmes interjút közölt a gólerős csatárral.

A napokban eldőlt: a tavaszi idény után Szabics Imre, a Sturm Graz (korábban a Ferencváros) labdarúgója a Bundesliga I-ben szereplő Nürnberghez igazol. Ebből az alkalomból a Nemzeti Sport terjedelmes interjút közölt a gólerős csatárral.

Már elkötelezte magát a Nürnberghez, de vajon a szerződését is aláírta-e már a Bundesliga 12. helyén álló együttesnél?

Vasárnap este mindenben megegyeztünk, és már a hivatalos papírok is elkészültek, minthogy erre a nemzetközi szabályok lehetőséget adnak.

Mi döntött a Nürnberg javára?

Szinte minden tényező a piros–fehérek mellett szólt. Jólesett, hogy már november óta intenzíven érdeklődtek irántam, sőt, Klaus Augenthaler vezetőedző három mérkőzésemet is a helyszínen tekintette meg.

Elégedett lehetett a mutatott produkcióval... Korábban ismerte leendő edzőjét?

Bár Augenthaler kétezerig a grazi GAK szakvezetője volt, személyesen nem találkoztunk. Viszont amióta felmerült az átigazolásom, két alkalommal is összefutottunk, valamint telefonon is felhívott.

Miről társalogtak?

Természetesen a Nürnbergről! Fő-leg szakmai kérdésekben e-gyeztettünk, kitárgyaltuk, milyenek az edzések, milyen szisztémában játszik a csapat, és elmondta, hogy milyen szerepet szánna nekem ebben a játékrendszerben.

Döntése azt bizonyítja, kedvező válaszokat kapott.

Leginkább az győzött meg, hogy a Nürnberg vezetői kijelentették: a kívánságlistájuk első helyén szerepelek. Ez a kijelentés jólesett és meggyőző érvnek bizonyult. Ráadásul a játékosként világbajnokságot nyerő védő arra biztatott, a jövőm érdekében inkább lépésről lépésre haladjak előre, ne pedig egy igazi sztárcsapathoz szer-ződjek, ahonnan csak visszafelé léphetek.

Mikor szeretne bemutatkozni a nemzeti tizenegyben?

Minél korábban! Az is szerepet játszott a döntésemben, hogy a német pontvadászatot otthon is figyelemmel lehet kísérni, és így a kapitány is láthatja, hogyan teljesítek. Persze, leginkább annak örülnék, ha már a februári ciprusi tornán is számítana rám Gellei Imre.

Tényleg, játszik még a Sturmban?

Hannes Kartnig elnök még decemberben felszólított, hogy két héten belül írjam alá a szerződésemet, különben tavasszal nem futballozhatom. Ehhez képest Franco Foda vezetőedző biztosított arról, ha úgy teljesítek, betesz a csapatba. Az egyik helyi lapban olvastam Kartnig úr nyilatkozatát, aki közölte, megpróbálja meggyőzni Fodát arról, hogy ne számítson Szabics Imrére.

Fél év kihagyás sokat jelenthet...

Lehet, de Klaus Augenthaler arról is biztosított, nem érdekli, mi történik velem júniusig, csak a lábam ne törjem el. Azt mondta, ismeri a Sturmnál uralkodó körülményeket, és számol azzal, hogy nem léphetek pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?