Fegyverkeznek a csehek

Pozsony/Prága/Budapest. A New Jersey Devils és a Nashville Predators is befejezte a küzdelmeket az NHL rájátszásában, s így Jiří Bicek és Vladimír Országh is a szlovák válogatottal tarthat a csehországi világbajnokságra.

Kiesett az NHL rájátszásának első körében a St. Louis Blues, s ez azt jelenti, hogy a csatár Pavol Demitra is ott lesz a szlovák válogatottban a világbajnokságonAz április 24-én kezdődő vb-re való felkészülés hajrájában fegyverkeznek a vendéglátó csehek is, Slavomír Lener szövetségi kapitány Roman Hamrlík (NY Islanders), Petr Čajánek (St. Louis) és Patrik Eliáš (New Jersey) mellett a kapus Tomáš Vokounnak (Nashville) is meghívót küldött. Vokoun érkezése esetén távozni kényszerül majd Petr Bříza, a cseh válogatott veterán kapusa. A jelenlegi harmincfős keretben eddig 14 NHL-játékos van, Jágr, Hlaváč (mindkettő NY Rangers), Kaberle (Atlanta) és Čechmánek kapus (LA Kings) sem hiányzik.

Prágában 3500 rendőr teljesít majd szolgálatot a világbajnokság alatt, de május elején további erősítésekre számítanak majd, mivel a cseh fővárosban több demonstráció is zajlik majd abban az időben. A hazai válogatott csütörtökön tartja a főpróbát Kanada ellen. A címvédő juharlevelesek egyelőre Budapesten készülnek, s már az edzésüket is közel ezren tekintették meg a helyszínen, a káposztásmegyeri AstraZeneca-csarnokban. Az olimpiai és vb-aranyérmes kanadai válogatottban 15 mezőnyjátékos és két kapus tréningezett. Nem jött viszont három nagy ász, az olimpiai és világbajnok Ryan Smyth és Eric Brewer, valamint az NHL idei gólkirálya, Rick Nash, mivel klubjaik – az Edmonton Oilers, illetve a Columbus Blue Jackets – biztosítási okokra hivatkozva nem járultak hozzá a budapesti szereplésükhöz. Azért így is kizárólag világsztár edzett Káposztásmegyeren. Derek Morris, a Phoenix Coyotes hátvédje (aki Szuper Levente klubtársa volt korábban a Calgary Flamesnél) elmondta, a magyaroknak jó esélyük van egy szoros eredmény elérésre kedden, mert szinte mindegyik kanadai hokis „hulla fáradt” lesz. – Keveset tudok a magyar jégkorongról, de Szuper miatt, mi kanadaiak, egy kicsit jobban megismerhettük. Azt is tudjuk, hogy februárban honfitársaink nagyon nehezen nyertek itt – mondta Morris. A két válogatott holnap 19 órakor találkozik a Budapest Sportarénában. (idnes, čtk, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?