Federer ezredik győzelme

<p>Brisbane. A 17 Grand Slam-diadalával rekorder svájci Roger Federer nyerte a brisbane-i tenisztorna döntőjét. A kanadai Raonic elleni siker volt a svájci teniszező profi pályafutásának 1000. egyéni győzelme.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Mindenképpen győzni akarok, hiszen különleges lenne egy ATP-döntőben ünnepelni az ezredik sikert” – mondta a meccs előtt Federer. A kanadai Milos Raonic azonban nem adta meg könynyen magát, csak a harmadik szett döntött a világranglistán második Federer javára (6:4, 6:7, 6:4).

„Kétségtelen, hogy ez fantasztikus pillanat. Annyi mecscset játszottam már az évek során... Nagyon sokat jelent nekem, hogy megszereztem az ezredik győzelmemet, és soha nem felejtem el ezt a találkozót” – nyilatkozta a 33 éves Federer, aki szinte kisgyerekként örült sikerének.

Ez volt a 17-szeres Grand Slam-bajnok Federer 83. egyéni tornagyőzelme, eddig összesen 125-ször játszhatott döntőt. Első egyes meccsét profiként 1998-ban nyerte meg, a szeptemberi toulouse-i tornán a francia Guillaume Raoux-t győzte le 6:2, 6:2-re. Több mint 16 évvel később pedig már az ezres határt is elérte.

Az open éra kezdete, vagyis 1968 óta az amerikai Jimmy Connors (1253 győzelem) és a cseh Ivan Lendl (1071) után Federer a harmadik játékos, aki négy számjegyű győzelmen van túl. Összehasonlításul: a világelső, 27 éves szerb Novak Djokovics 606-nál, a 28 éves spanyol Rafael Nadal 706-nál jár a jelenlegi élmezőnyből. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?