Federer és az orosz lányok

Melbourne. Hétfőn Melbourne-ben elkezdődnek a 128-as főtábla küzdelmei az idei első Grand Slam-tornán, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Melbourne. Hétfőn Melbourne-ben elkezdődnek a 128-as főtábla küzdelmei az idei első Grand Slam-tornán, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A nőknél tavaly többségében egyértelműnek tűnt a nagyobb versenyek forgatókönyve, Párizsban Anasztaszja Miszkina, Wimbledonban Marija Sarapova, a US Openen pedig Szvetlana Kuznyecova vitte el a pálmát. Közülük Sarapova tűnik most favoritnak. Természetesen nem szabad megfeledkezni az amerikai Williams-testvérekről, Serenáról és Venusról sem: ha megy nekik a játék, kevesen tudják megállítani őket.

A férfiaknál csupán az a kérdés, hogy meg tudja-e állítani bárki is a címvédő Roger Federer nagy menetelését. A svájci szuperklasszis az elmúlt esztendőben három Grand Slam-tornát nyert meg, aztán Houstonban, a Mesterek Kupáján is bebizonyította, jelenleg nincs jobb teniszező nálan. Természetesen a „fehér sportban” is minden megtörténhet, így a sikerre éhes amerikai Andy Roddick és az örökifjú Andre Agassi is könnyen befuthat. A legutóbbi három kiíráshoz hasonlóan a női és a férfi indulók ismét azonos pénzdíjért játszanak.

Az alanyi jogon főtáblás magyarok közül Mandula Petra néhány napja még derékbántalmakkal küszködött, Kapros Anikó egészségesen várja a tornát, Gubacsi Zsófiát a selejtezőben egy meccs választja el a főtáblától. Szlovák színekben Daniela Hantuchová, Martina Suchá, Ľudmila Cervanová, Ľubomíra Kurhajcová, Domink Hrbatý és Karol Beck lép pályára.

Az első forduló párosítása – női egyes: Mandula–Pennetta (olasz), Kapros–Kirilenko (orosz), Hantuchová–Morigami (japán), Szugijama–Suchá, Cervanová–Golovin (francia), Kurhajcová–Linyecka (orosz). Férfi egyes: Hrbatý–Söderling (svéd), Beck–Reid (ausztrál). (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?