EURO-2012 - Labdabirtoklásban a spanyolok az élen

Madrid |

<p>A labdabirtoklást tekintve toronymagasan a spanyolok vezetnek az első hat mérkőzés lejátszását követően a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.</p>

Az Eb-címvédő gárda az olaszokkal vívott, Kassai Viktor vezette és 1-1-re végződött vasárnap esti gdanski összecsapáson hatvan százalékban uralta a játékszert, más kérdés, hogy önmagában ez a tény kevés volt a győzelemhez.

Az EFE hírügynökség statisztikája szerint Iniestáék a tiszta játékidőt tekintve is "nyertek", mert míg náluk 38:35 percig "időzött" a labda, ugyanez az időtartam 25:28 perc volt az itáliaiaknál. Vicente Del Bosque szövetségi kapitány választottjai emellett csaknem kétszer annyit passzoltak, mint az ellenfél játékosai: e mutatóban 672-341 arányban voltak jobbak.

A végső győzelemre is esélyes gárdák küzdelmében azért olasz "részsikerek" is akadtak. Így például 19-szer szabálytalankodtak a spanyolok 12-jével szemben, a mérleg pozitív oldalához tartozik viszont, hogy az azzurrók bő hat kilométerrel többet futottak. A megtett kilométerek összmennyiségét tekintve Olaszország 117,325:111,271-re bizonyult jobbnak.

A péntektől vasárnapig pályára lépett 12 csapat teljes labdaőrzési sorrendje így fest: Spanyolország 60 százalék, Németország 56, Horvátország 55, Hollandia és Lengyelország 53-53, Csehország 51, Oroszország 49, Dánia és Görögország 47-47, Írország 45, Portugália 44, Olaszország 40.

Az inkább érdekes, mint fajsúlyos adatsorhoz annyi adalék még hozzátartozik, hogy a "negatív tartományban" levők közül nyert Oroszország (4-1 Csehország ellen) és Dánia is (1-0 Hollandiával szemben).

MTI

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?