EURO-2008: győzelmet várnak a németek, Merkel a kabalájuk

Bécs/Berlin |

<p>Egy vasárnap közzétett felmérés szerint a németek 72 százaléka bízik a győzelemben. Mindössze 20 százalék van azon a véleményen, hogy a spanyolok lesznek az Európa-bajnokok, míg 8 százalék nem mert jósolni. Különösen bizakodóan nyilatkoztak a férfiak, míg a nők kissé óvatosabbak voltak.</p>

Angela Merkel kancellárral az élen - egy kivétellel - a spanyolok elleni német győzelemre fogadott az egész kormány, amely csaknem teljes létszámban ott lesz az osztrák fővárosban. A csapat fő kabalájának amúgy Angela Merkel számít, a Sweinsteigert különösen kedvelő német kancellár asszony ugyanis személyes jelenlétével eddig mindig szerencsét hozott.

Közben Németország Michael Ballackért szurkol. A csapat kapitányának esti játéka vasárnap reggel is teljesen bizonytalan volt, Joachim Löw edző televíziós nyilatkozatában már azt sugallta: nagyobb esély van arra, hogy a kiváló középpályás vádlisérülése miatt nem léphet pályára.

Löw közölte, hogy a végső döntést az orvosokkal és a játékossal konzultálva közvetlenül a mérkőzés előtt hozza meg, de utalt arra: a csapat legfőbb irányítóját posztján Tim Borowski vagy Bastian Sweinsteiger helyettesítheti. Egyébként Michael Ballack  hasonló sérülés miatt nem játszhatott a két évvel ezelőtti világbajnokság Costa Rica elleni, 4-2-es német győzelemmel végződött nyitómérkőzésén sem, és akkor Borowski "ugrott be" helyére.

A vasárnapi német sajtó megerősítette azt is, hogy a játékosok már most fejenként 150 ezer euró boldog tulajdonosai. Ha viszont legyőzik a spanyolokat, és Európa-bajnoki címet szereznek 100 ezerrel több, azaz 250 ezer euró üti a markukat. (MTI)

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?