Éremmel táncoltak a banketten

<p>Ismét érmet, s újra bronzot hozott az ország egyetlen teremkerékpáros csapata a junior Európa-bajnokságról: a gútai lányok Domin Henriett, Glofák Viktória, Mészáros Kinga és Molnár Anikó összetételben lettek harmadikok a németországi Nufringenben.</p>

BORKA ROLAND

A lányokat Hajdú Andrea vezetőedző készítette fel a kontinensviadalra. „Védenceim szépen, tisztán és higgadtan mutatták be gyakorlatsorukat. Változások történtek a négyesben, a fiatalabb Mészáros Kingával bővült a csapat. Hamar felzárkózott, és a rutinosabbakkal egyenértékű teljesítményt nyújtott – részletezte az előzményeket a sportág gútai meghonosítója. – Bár korábban sérülés hátráltatta a felkészülést, három hét kimaradt, mégis sikerült behozni a lemaradást. Az Eb-n a magyarokkal egyenértékű pontszámmal indultunk. Ez több volt, mint tavaly. Sokat segített a fokozottabb felkészülés, többet versenyeztünk. Nemcsak fizikailag, hanem Szeder Gyula klubelnök segítségével mentálisan is felkészültek a lányok a kontinensviadalra.”

Hozzátette, nagyon örül az elért eredménynek, ugyanis még nem fordult elő, hogy két egymást követő évben érmet szerezzenek a junior Eb-n.

Hogyan látták szereplésüket a négyes tagjai?

Molnár Anikó a versenyszám bemutatása előtt tele volt adrenalinnal. „Nagyon izgultam, mivel már tudtam, milyen érzés érmet szerezni, és milyen jó lenne, ha ez megismétlődne. Mikor már elkezdtük a gyakorlatot, mintha minden megszűnt volna körülöttem. Csak mi voltunk, a bicóink és a célunk.”

Glofák Viktória a közvetlen ellenfelükről, a magyar csapatról tett említést. „Az ő és a mi induló pontszámunk között nagyon kis különbség volt, ezért még inkább oda kellett figyelnünk a gyakorlatunkra. Összességében szerintem magunkhoz képest is jól teljesítettünk, és kihoztuk magunkból a legjobbat. Végül is egész évben erre edzettünk, és nagyon vágytunk az éremre.”

Csapattársa, Domin Henriett a verseny előtt nagyon izgult, ám elmondása szerint a pályára lépéssel minden drukk elmúlt. „A gyakorlat közben már nagyon összpontosítottam, s amint lejöttünk a pályáról és láttam a kijelzőn a pontszámot, kicsit megnyugodtam. Hihetetlenül jó érzés volt, amikor felállhattunk a dobogóra! A versenyt záró banketten bronzéremmel a nyakunkban táncoltuk végig az estét.”

Mészáros Kingának ez volt a harmadik Európa-bajnoksága, szinte rutinosnak mondható, ám most indult először a négyessel. „A gyakorlat közben semmi mást nem hallottam csak a zenét és a társaim hangját. Mikor láttuk, hogy az ellenfélnek már kevesebb pontja van, mint nekünk, sírva egymást átöleltük. Életem egyik legszebb napja volt!”

A gútaiak Eb-eredményei a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?