Elúszott az olimpia

A magyar jégkorong-válogatott második helyen zárt a budapesti olimpiai selejtezőtornán, és így nem lesz ott a 2018-as pjongcsangi téli játékokon, miután a torna vasárnapi zárófordulójában szétlövéssel kikapott az addig szintén százszázalékos lengyel csapattól.Rich Chernomaz szövetségi kapitány együt

A magyar jégkorong-válogatott második helyen zárt a budapesti olimpiai selejtezőtornán, és így nem lesz ott a 2018-as pjongcsangi téli játékokon, miután a torna vasárnapi zárófordulójában szétlövéssel kikapott az addig szintén százszázalékos lengyel csapattól.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese végig nagyon szervezetten játszott, ám 65 perc alatt nem tudta eldönteni a mérkőzést a fegyelmezett lengyelek ellen. A büntetőknél a csapatkapitány Vas Márton után Andrew Sarauer és Frank Banham is hibázott, míg a lengyelektől Krzysztof Zapala betalált, ezzel a lengyel válogatott jutott tovább a kvalifikációs sorozat utolsó, szeptemberi körébe.

A bemelegítésnél a lengyel kapu mögött kitört az egyik plexielem, így bő tízperces késéssel kezdődött a találkozó. A magyar válogatottat nem zavarta meg a csúszás, és remek játékkal rukkolt elő a teltházas Papp László Sportarénában.

A magyarok támadásban aktívabbak voltak ellenfelüknél, és uralták a találkozót: több nagy helyzetet is kidolgoztak, bár Rajna Miklósnak is akadt védenivalója.

Az ötperces hosszabbításban emberelőnyhöz jutottak a magyarok, de több helyzetet is kihagytak, így a döntés a büntetőkre maradt, amelyben a vendégek voltak jobbak.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány elmondta, nem kérhet ennél többet játékosaitól, akiknek még a hosszabbításban is volt helyzetük.

„Fájó, hogy egy büntető döntött, nem mondhatom, hogy nem érdemeltünk győzelmet. Három meccsen egy gólt kaptunk rendes játékidőben, de ez sem volt elég” – mondta a szakvezető.

„Jól védekeztünk, támadásban megvoltak a lehetőségeink, csak kihagytuk a helyzeteinket – nyilatkozta Stipsicz Bence, aki ezen a tornán mutatkozott be a felnőttválogatottban. – Ez a mérkőzés igazi értékmérő volt, nagyszerűen szolgálta a csapat felkészülését és az én fejlődésemet. Az első két meccsünkhöz képest ez sokkal gyorsabb volt, korábban még sohasem játszottam ilyen sebességű mérkőzésen.”

„Ami fontos már a vébére nézve, hogy összességében az egész tornán jó, stabil volt a védekezésünk, és a végül továbbjutó lengyelektől sem kaptunk gólt hatvanöt percen át – mondta a torna legjobb kapusának megválasztott Rajna Miklós. – A lengyeleknek legalább olyan erős csapatuk van, mint nekünk, ezen a mérkőzésen ugyanolyan jól teljesítettek, mint mi. Nem mondhatjuk, hogy nem megérdemelt a sikerük és a továbbjutásuk.” A rutinos Rajna hozzátette: a mostani csalódottságukat nem szabad magukkal vinniük, mert az hatással lehet a vb-felkészülésre és a szentpétervári teljesítményre is. (MTI, NSO)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?