Eltűnt Pantani pénze

Cesenatico. Több mint 30 ezer ember kísérte el utolsó útjára a szombat éjszaka elhunyt Marco Pantanit, az olasz és a francia országúti kerékpáros körverseny 1998-as bajnokát.

Cesenatico. Több mint 30 ezer ember kísérte el utolsó útjára a szombat éjszaka elhunyt Marco Pantanit, az olasz és a francia országúti kerékpáros körverseny 1998-as bajnokát. A gyászszertartásra, amelyre a 34 éves klasszis szülővárosában, a Cesena melletti Cesenaticóban került sor, csak a családtagok és a barátok mehettek be. A kint várakozó rajongóezrek, akiknek többsége sárga karszalagot viselt a Tour de France győztesének járó mezre utalva, hangszóróból hallgathatták a misét.

A templomba – egy helyi fotóst kivéve – nem engedték be a média képviselőit, ugyanis a család jelentős részben az újságírókat okolja a Kalóznak becézett kerekes hosszú éveken át tartó depressziójáért. A kisvárosban, ahol minden ház ablakát Pantani képe borítja, a polgármester szerdára gyásznapot hirdetett, így a boltok, üzletek délután már nem nyitottak ki.

Pantani holttestét szombat éjjel találták meg Riminiben, egy szállodai szobában. A boncolás megállapította, hogy agyi és tüdőödéma okozta a halálát, de hogy ezeket mi idézte elő, azt várhatóan csak hetek múlva tudják megállapítani az illetékesek. Rendőrségi forrásokból kiszivárgott, hogy a kerékpáros (meglehetősen feldúlt) szállodai szobájában kokaint találtak az egyik éjjeliszekrényen. A szobában mintegy tíz, részben üres altatós és nyugtatós dobozra bukkantak, de csak a következő hetek toxikológiai vizsgálatai során dől el, hogy ezek egyidejű használata vezetett-e a 34 éves versenyző halálához. Érdekes, hogy eltűnt 20 ezer euró, amennyinek állítólag Pantaninál kellett volna lennie, ám ezt az összeget nem találták meg a szobájában, és természetesen keresik azt a személyt is, aki eladta a kábítószert a versenyzőnek. A rendőrség nyilvánosságra hozta a Pantani által leírt utolsó mondatokat is, amelyeknek azonban az értékelők szerint nem sok értelmük van: „Színek, elsősorban a rózsaszín narancssárga milyen boldog, a rózsák rózsaszínűek és a vörös rózsa a legboldogabb”. „Mars és Vénusz mindenkivel jeleznek, hogy érezni lehessen őket”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?