Eltitkolják bevételeiket

New York. Két hónapja tart az NHL-ben a lockout, azaz a klubtulajdonosok által a játékosokkal szemben alkalmazott kizárás. Magyarul: szünetel a bajnokság, azaz el sem kezdődött, mert a tulajdonosok és a játékosok érdekvédelmi szervezete, az NHLPA nem tudott megegyezni a fizetésekről.

New York. Két hónapja tart az NHL-ben a lockout, azaz a klubtulajdonosok által a játékosokkal szemben alkalmazott kizárás. Magyarul: szünetel a bajnokság, azaz el sem kezdődött, mert a tulajdonosok és a játékosok érdekvédelmi szervezete, az NHLPA nem tudott megegyezni a fizetésekről. A liga – horribilis veszteségeire hivatkozva – be akarja vezetni az NBA-ben időtlen idők óta működő fizetési sapkát, vagyis 31 millió dollárban kívánja maximálni az egy idényben csapatonként kifizethető bértömeget. (A 2003-2004-es szezonban 41 millió volt az átlag-bértömeg)

A játékosok ebbe nem akarnak belemenni, mondván, hazudnak Gery Bettmanék, ugyanis a ligaigazgató és emberei meghamisítják a jövedelmezőségi adatokat. Nos, a minap váratlan helyről érkezett segítség a játékosoknak: a Forbes magazin, a földkerekség talán legtekintélyesebb pénzügyi folyóirata nyilvánosságra hozta saját felmérését, mely szerint az NHL 30 klubja összesen csupán 96 millió dolláros veszteséget szenvedett el a 2003-2004-es évadban, szemben a liga által publikált állítólagos 224 millió dollár deficittel.

Ami pedig a 2002-2003-as veszteséget illeti, az csak 123 millió volt, jóllehet az NHL 273 milliót mondott. A súlyos ellentmondás – a Forbes szerint – abból adódik, hogy a klubok eltitkolják bevételeik egy részét. A New York Islanders például 17 millió dolláros bevételre tett szert kábeltelevíziós jogdíjakból, ennek azonban csak a felét, 8,5 milliót jelentették. A liga természetesen tagadja, hogy a Forbes állításai megfelelnének a valóságnak, amely szerint a 30 csapatnak alig több mint a fele, 17 volt veszteséges. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?