Elszánt magyar csapat

Espinho. „Szeretnénk kihasználni azt a lehetőséget, ami az ölünkbe hullott. Nekimegyünk a svédeknek és a szlovéneknek is.” Ezt Buday Dániel, a portugáliai férfi kézilabda-világbajnokságon nem kis szerencsével a középdöntőbe került magyar válogatott irányítója mondta a folytatás előtti napon.

– Érezzük, hogy erőt adott a továbbjutás. Jó a hangulat, mindenki elszánt. A középdöntőbe jutással a csapat a saját tervét teljesítette, most jöhet az olimpiai kvóta megszerzése. A lebonyolítás ugyan furcsa, hiszen a svédek például pont nélkül jutottak tovább, de azt kell, hogy mondjam, ez a rendszer ugyanolyan igazságtalan, mint a másik. Sőt, itt talán még jobban is lehet taktikázni. – tette hozzá a szegedi játékos.

Espinhóban tegnap kétszer egyórás edzést tartó Skaliczki-legénység, A mai ellenfél, az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, a középdöntőbe szintén pont nélkül került Svédország a magyarnál némileg kedvezőbb helyzetben van: jól ismeri ugyanis a csarnokot, hiszen annak ellenére, hogy csoportmérkőzéseit a 30 km-re lévő Sao Joao da Madeirán játszotta, itt tréningezik a rajt óta.

A MAI MŰSOR – I. csoport, 19.30: Izland–Lengyelország; 21.30: Spanyolország–Katar.

II. csoport – 15.15: Németország–Tunézia; 19.30: Jugoszlávia–Portugália

III. csoport – 19.15: Horvátország-Egyiptom; 21.15: Dánia–Oroszország.

IV. csoport – 19.30: Svédország– Magyarország; 21.30: Franciaország–Szlovénia. Az állás: 1. Franciaország 2 (29:24), 2. Szlovénia 2 (29:25), 3. Svédország 0 (25:29), 4. Magyarország 0 (24:29).

A kvartettekből az első helyezettek jutnak az elődöntőbe, a másodikok az 5-8. helyért folytatják szereplésüket, a többiek búcsúznak a világbajnokságtól. Az első hét válogatott olimpiai kvótát szerez..

Fazekas és Perez sérült

Fazekas Nándor térdsérülése nem javul, az orvosok szerint a szalaghúzódás miatt normális esetben két-három hét pihenőre lenne szüksége, de a vb korán sem nevezhető ilyennek. Ráadásul klubtársának, a szintén veszprémi Perez Carlosnak a horvátok elleni vasárnapi találkozó óta nagyon fáj a válla. „Ha Fazekas állapota rosszabbodna, akkor csak Szathmári maradna, és kapust kellene hívnom otthonról, Perez kidőlésével pedig átlövőre lenne szükség“ - magyarázta Skaliczki László szövetségi kapitány, aki úgy döntött, hogy a sérülések miatt továbbra is nyitva hagyja a nevezési listán az egyetlen üres helyet. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?