Először lehet albán és kazah csapat a főtáblán

<p>Az európai topbajnokságok képviselői mellett többek között albán és kazah csapat is küzd majd a főtáblára jutásért a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörében, amelynek első mérkőzéseire kedden és szerdán kerül sor.</p>

A Skenderbeunak az elmúlt tíz évben horvát bajnok Dinamo Zagreben kell túljutnia ahhoz, hogy a BL történetének első albán együttese legyen, amely szerepel a csoportkörben, míg az Asztana a ciprusi APOEL kiejtésével lehet az első kazah gárda a 32 csapatos főtáblán. Utóbbi párharcban a keddi első mérkőzést Kassai Viktor vezeti majd.    A bajnokok ágán ezen összecsapások mellett a skót aranyérmes Celtic a Malmövel találkozik, a svédek sorozatban másodszor juthatnak be a csoportkörbe. Az elmúlt hat szezonban svájci bajnok Basel ezúttal az izraeli Makkabi Tel-Avivval, míg a Videotont az előző körben búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov a szerb Partizan Beograddal küzd meg a legjobb 32 közé kerülésért.     A negyedik selejtezőkör legnevesebb résztvevője a háromszoros BEK/BL-győztes Manchester United, amelynek legutóbb 2005-ben kellett külön párharcot vívnia a főtáblára jutásért, s akkor a Debrecent búcsúztatta 6-0-s összesítéssel. Louis van Gaal vezetőedzőnek ezúttal a belga FC Bruges ellen kell felkészítenie tanítványait, s bár a holland szakember elismerően nyilatkozott a riválisról, meglepetés lenne, ha a Vörös Ördögöknek túlságosan meg kellene szenvedniük a továbbjutásért.    Érdekesnek ígérkezik a BL csoportkörében legutóbb a 2007/08-as idényben szereplő olasz Lazio és a német Bayer Leverkusen párharca, valamint a nyári átigazolási időszakban több mint 100 millió euróért nagybevásárlást tartó spanyol Valencia összecsapása az elmúlt szezonban negyeddöntős francia Monacóval.    A 2005-ös UEFA Kupa-döntő résztvevői, az orosz CSZKA Moszkva és a portugál Sporting is találkoznak egymással, az előző körben a holland Ajaxot meglepetésre búcsúztató osztrák Rapid Wient pedig az ukrán Sahtar Donyeck próbálja majd megakadályozni a főtáblára kerülésben. A BL-selejtező 4. fordulójának programja, első mérkőzések:  kedd:bajnokok ága:Asztana (kazah)-APOEL (ciprusi) 18.00BATE Boriszov (fehérorosz)-Partizan Beograd (szerb) 20.45    nem bajnokok ága:SS Lazio (olasz)-Bayer Leverkusen (német) 20.45Manchester United (angol)-FC Bruges (belga) 20.45Sporting (portugál)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45    szerda:bajnokok ága:FC Basel (svájci) - Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 20.45Celtic (skót)-FF Malmö (svéd) 20.45Skenderbeu (albán)-Dinamo Zagreb (horvát) 20.45    nem bajnokok ága:Rapid Wien (osztrák)-Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45Valencia (spanyol)-Monaco (francia)    20.45     A visszavágókat egy héttel később rendezik. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?