Élő Beatrix: Szívünket-lelkünket kitettük a pályán

HCDAC

A HC DAC hazai pályán ugyan 30:29-re legyőzte a szerb ZSRK Bekament Bukovicska Banja csapatát a női kézilabda EK negyeddöntőjének visszavágóján, de az első meccsen elszenvedett hétgólos vereség miatt búcsúzott a sorozattól.

A dunaszerdahelyiek két gyors góllal kezdtek szombaton, de az ötödik percben már időt kért Debre Viktor, miután az ellenfél a kezdeti bizonytalanság után könnyen egyenlített. „A védekezésünk nem úgy működött, ahogy szerettem volna. Nem voltunk elég kemények, nem oldottuk meg a váltásokat. Könnyű gólokat kaptunk, és úgy gondoltam, hogy megpróbálunk ezen változtatni” – mondta el a meccs után a vezetőedző.

Nem sokkal később a hazaiak nyitott védekezésre váltottak, ami meg is zavarta a Bekamentet. Élő Beatrixtól megtudtuk, hogy ezt az elemet csupán pénteken gyakorolták először, ugyanis a hét folyamán annyira kevesen voltak a sérülések és betegségek miatt, hogy nem tudtak megfelelően edzeni. A HC DAC átlövője négy hetest is értékesített a meccsen, míg a túloldalon hármat is elhibáztak a vendégek, de kétszer a kipattanóból túljártak Oguntoye Viktória eszén. „Előre meg szoktam nézni, hogy mit védenek az ellenfél kapusai a büntetőknél. Viszont mindig akkor döntök, mikor látom, a meccsen hogyan véd a kapus. Nagyon fontos, hogy az első bemenjen, mivel akkor már a következőnél úgy érkezek a kapu elé, hogy fölényben vagyok a kapussal szemben, mert az első párbajt megnyertem” – avatott be a hetesek lélektanába az összesen 11 gólig jutó játékos.

A félidei 17:15-ös állás után villámrajtot vettek a szerbek és fordítottak, egyszer pedig három góllal is elhúztak. A balszélen ekkor azonban vérszemet kapott Pénzes Mónika, és sorban lőtte a gólokat, így egyenlített a HC DAC. A hajrában a kapuban Magera Noémi is hozzátette a magáét, így Élő nyolc másodperccel a vége előtt belőhette a (majdnem) mindent eldöntő gólt. „Sosem vagyok elégedett. Igazából nyert a csapat, de ez kevés volt ahhoz, hogy továbbjussunk. Nem így készültünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de úgy gondolom, hogy meg is lehetett volna a 7-8 gólos győzelem. Mindig belehibáztunk, nem is vagyunk a legjobb állapotban, kevesen is vagyunk, de büszkék lehetünk magunkra, mert kitettük szívünket-lelkünket a pályán” – válaszolta kérdésünkre a győztes gól szerzője.

A továbbjutás így nem jött össze, de mindkét csapatnak kijárt a taps a rangadó után, a szurkolók végig jó hangulatot teremtettek a csarnokban.

„Egy jó csapatot, úgy is mondhatnám, hogy egy ma jobban játszó csapatot tudtunk megverni. Igaz, hogy kiestünk, de úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk az elért teljesítményünkkel. Bekerültünk a legjobb nyolc közé, ez egy nagyon jó eredmény, bár szerettünk volna továbbjutni. Jövőre újra nekifutunk, és remélem, hogy legalább eddig újra eljutunk. Nem lesz egyszerű a folytatás a bajnokságban sem, mert rengeteg betegünk, sérültünk van. A legnagyobb baj most, hogy nem tudom, holnap mi fog történni” – zárta az értékelését Debre Viktor.

Amennyiben nem szól közbe a járványhelyzet, a HC DAC szerdán a MOL Ligában Lengyelországban vendégszerepel, majd szombaton hazai pályán fogadja a DHC Slavia Praha együttesét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?