Elmeszelték a DAC csapatát!

Dunaszerdahely. Mint ahogy arról már beszámoltunk, szerdán a kora esti órákban tárgyalta a Szlovák Labdarúgó Szövetség a II. labdarúgóliga 23. fordulójában lejátszott DAC–ŠKP Devín bajnoki összecsapás befejezése után történteket.

Dunaszerdahely. Mint ahogy arról már beszámoltunk, szerdán a kora esti órákban tárgyalta a Szlovák Labdarúgó Szövetség a II. labdarúgóliga 23. fordulójában lejátszott DAC–ŠKP Devín bajnoki összecsapás befejezése után történteket. A pozsonyi „focibíróságon” a sárga–kékek klubmenedzsere, Csóka Zoltán és a nagy port felkavart mérkőzés főrendezője, Cseresnyés Zoltán képviselte a dunaszerdahelyiket.

Az ítélethirdetés után Csóka Zoltán tájékoztatta lapunkat a csallóközieket sújtó szankciókról. – Mint ahogy azt már az esélylatolgatásnál kifejtettem, pontelvonásra nem került sor. Ezt pozitív tényként értékelem. A fegyelmi bizottság azonban nagyon szigorú ítéletet hozott. Három hazai bajnoki mérkőzésünket Dunaszerdahelytől legalább 25 kilométeres távolságban kell lejátszanunk. Ráadásul a Vnuk partjelzőt ért inzultációért 150 ezer koronás büntetést kell befizetnünk a szlovák szövetség pénztárába. Anyagi helyzetünkre való tekintettel ez bizony ézékeny érvágásnak számít. Mihelyt írásban is kézhez kapjuk az ítéletet, azonnal fellebbezünk. A Ličartovce, a Banská Bystrica és a Dubová elleni meccsekre a vágsellyei Duslo-stadionban kerül sor a kisorsolt időpontban. A licsérdieket a helyszín kényszerű változtatásáról már értesítettük. Reméljük, hűséges szurkolóink eljönnek a Vág-parti stadionba is, ugyancsak számítunk a mátyusföldi focirajongók támogatására – sommázta a DAC-ot elmarasztaló döntéseket, annak következményeit a klub tisztségviselője. Közben az is tudomásunkra jutott, hogy a Vnuk partjelzőt az alagsori öltözőfolyosón inzultáló nézőt már sikerült azonosítani, a lelátóról kővel hajigálót még keresi a rendőrség. Milan Albrecht dunaszerdahelyi tanítványai tehát holnap Vágsellyén próbálják majd megnyújtani kilenc fordulón át féltve őrzött veretlenségi sorozatukat.

A Szlovák Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága az FC Košice futballklubot is megbüntette. A kassaiak szurkolói rendbontásért 20 000 koronát fizetnek, ezen kívül egy bajnokit nem játszhatnak hazai pályán, ez utóbbi büntetést azonban három hónapos próbaidőre felfüggesztették. (ái, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?