Elégedett csehek

Luzern. Kisorsolták a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását: a halálcsoport a C lett.

ĺgy festett a nagy kivetítő a luzerni sorsoláson. Kezdődhet az esélylatolgatás!Reuters-felvétel)Ebben a világbajnok olaszok a hollandokkal, a románokkal és a vb-ezüstérmes franciákkal kerültek össze, de nem lesz könnyű továbbjutni a D csoportból sem, ahol a címvédő görögök a svédekkel, a spanyolokkal és az oroszokkal találkoznak. Elégedettek lehetnek viszont a csehek, akiket az A csoportba vetett a sors – itt rajtuk kívül még Svájc, Portugália és Törökország szerepel. „Hogy elégedett vagyok-e? Ezt majd csak a csoportmeccsek után, júniusban mondanám meg – mondta Karel Brückner cseh szövetségi kapitány. – Tisztelem az ellenfeleinket, de célunk természetesen a továbbjutás.”

Az Eb június 7-én, a Svájc–Csehország mérkőzéssel rajtol Bázelben és 29-én fejeződik be a bécsi döntővel. Az összecsapások nyolc helyszínen – Bern, Bázel, Zürich, Genf, Innsbruck, Salzburg, Klagenfurt, Bécs – zajlanak majd.

A CSOPORTBEOSZTÁS – A csoport: Svájc, Csehország, Portugália, Törökország; B csoport: Ausztria, Horvátország, Németország, Lengyelország; C csoport: Hollandia, Olaszország, Románia, Franciaország; D csoport: Görögország, Svédország, Spanyolország, Oroszország.

A résztvevők között összesen 184 millió eurót osztanak szét. Mind a 16 induló 7,5 milliós rajtpénzt kap, a csoporton belül elért győzelemért egymillió, döntetlenért pedig 500 ezer jár. A negyeddöntőbe jutott válogatottak további kétmillióval gazdagodnak, a legjobb négy közé kerülés plusz három milliót ér. A döntő vesztese 4,5, míg győztese 7,5 milliót kap, így a bajnok – amennyiben mindhárom csoportmeccsét megnyeri – a trófea mellett 23 millió euróval távozhat. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?