El Clásico: lesz-e Messi?

Madrid. A múlt pénteki párizsi merényletsorozat miatt a szokásosnál is nagyobb várakozás előzi meg a spanyol labdarúgó-bajnokság mai csúcsrangadóját.A listavezető és címvédő Barcelona, valamint a második Real Madrid fővárosi mérkőzésén példátlan biztonsági intézkedéseket vezetnek be.

Madrid. A múlt pénteki párizsi merényletsorozat miatt a szokásosnál is nagyobb várakozás előzi meg a spanyol labdarúgó-bajnokság mai csúcsrangadóját.

A listavezető és címvédő Barcelona, valamint a második Real Madrid fővárosi mérkőzésén példátlan biztonsági intézkedéseket vezetnek be. A megszokotthoz képest megduplázzák a rendőrök létszámát, ami azt jelenti, hogy körülbelül 1500 biztonsági ember, illetve legalább 1000 rendőr teljesít majd szolgálatot a Santiago Bernabéu Stadionban és környékén. Több biztonsági zónát is kialakítanak, hogy érvényes jegy nélkül senki ne tudjon az aréna közvetlen közelébe kerülni.

A 18.15-kor kezdődő találkozó (élőben közvetíti a Dajto tv) lesz a két sztárcsapat szezonbeli első egymás elleni találkozója. A Bajnokok Ligája-győztes katalánok hárompontos előnnyel várják a madridi fellépést, de azzal a tudattal, hogy ha kikapnak, visszacsúsznak a második helyre, a Realnak ugyanis jobb a gólkülönbsége. Ha a Barcelona győz, hat pontra nő a két gárda közötti különbség.

A vendégeknél várhatóan ismét pályára lép Lionel Messi, aki szeptember 26-án, a Las Palmas elleni mérkőzésen szenvedett térdszalag-szakadást. Bár a szurkolók nagyon hiányolták a 21 találatával El Clásico-rekorder argentin támadót, a Barca a távollétében is jól teljesített, köszönhetően az uruguayi Luis Suáreznek, illetve a brazil Neymarnak, akik összesen 20 gólt termeltek ebben az időszakban. A másik oldalon elsősorban Cristiano Ronaldóban bíznak a drukkerek, s nem alaptalanul: a portugál csatár ugyanis az előző három Real–Barcelona rangadón betalált. Mellette Karim Benzema is jól teljesít a katalánok elleni rangadókon, különösen a Santiago Bernabéuban, ahol a legutóbbi négy alkalommal eredményes volt. A francia csatár ezúttal térhet vissza a kezdőcsapatba, miután két hete szexvideós zsarolási ügye miatt kihallgatta őt a versailles-i bíróság, s rövid időre őrizetbe is vették. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?