Egy sorozat megszakadt, de a lényeg ma jön

<p>Másfél év után kapott ki újra hazai pályán a DAC labdarúgócsapata, amely a Fortuna Liga 23. fordulójában 1:0-s vereséget szenvedett a nagyszombati Spartaktól. Ma a Slovnaft Cup elődöntőjének első meccsén a Senicát fogadják a sárga-kékek, de ha a döntőbe vágynak, akkor kategóriákkal jobban kell játszaniuk.</p>

BŐD TITANILLA

A nagyszombatiak elleni teljesítmény ugyanis nem volt fényes. A dunaszerdahelyiek már a 2. percben gólt kaptak – Sesar és Kwin összefutott, Vlasko pedig éles szögből laposan a hálóba lőtt –, de ennél elkeserítőbb volt, hogy a Tomislav Maric irányította gárda a 90 perc alatt mindössze egy kapura tartó lövést tudott felmutatni, az is gyengécske volt. A céltalan előreívelgetésekből és a pontrúgásokból igazi helyzet nem alakult ki.

A nagyszombatiaknak sem volt sok ziccerük, de a gyors gól után már nem is kellett annyira erőltetniük a támadásokat, a második félidő elején pedig Cléber helyzeténél csak Polaček mentette meg a sárga-kékeket a góltól.

A dunaszerdahelyiek másfél év, 18 mérkőzés után vesztettek ismét hazai pályán (ezt megelőzően 2013. november 23-án, a Myjavától kaptak ki a DAC-arénában), a nagyszombatiak először nyertek idegenben ebben a szezonban.

A dunaszerdahelyiek eddigi hat tavaszi tétmeccsükön (5 bajnoki, 1 kupa) összesen négy gólt szereztek, és egyszer sem lőttek egy meccsen egynél több gólt. A trencséniek otthonában elszenvedett háromgólos vereséget kivéve azonban egyetlen találkozón sem kaptak egynél több gólt, a védekezésük szervezettnek mondható, ha egy-egy hiba becsúszik is, ezeket általában tudják korrigálni.

Támadásban viszont halovány a sárga-kék együttes, sokszor az esetlegesség jellemzi a játékukat. Szarka elöl magára hagyatva küzd, hol jobban, hol gyengébben, de a meccsek végére felőrlik erejét a védők, és teljesen frusztrálttá válik. A széleken Brašeň meg Štepanovský meg-meglódul, de a nagyszombatiak ellen például teljesen mindegy volt nekik, van-e valaki középen, ők csak beívelték a labdát, lesz, ami lesz. A pontrúgásokban lehetne bízni, hiszen Szabó Ottónak remek a rúgótechnikája, de a Spartak ellen az ő próbálkozásai is rendre elkerülték a kaput.

„Gólt kéne rúgni, D-A-C, gólt kéne rúgni” – énekelték a szurkolók a nagyszombatiak elleni szenvedést látva, de nem volt egészen világos, kitől is várják a csodát.

„Jól kezdtünk, egészen a 2. percig” – próbált humorizálni Tomislav Maric a mérkőzés után, de nem biztos, hogy a szurkolók is vevők a vicceire. A Spartak elleni derbin elszenvedett vereséget csak azzal tudnák feledtetni a sárga-kékek, ha ma este (18.00) a Slovnaft Cup elődöntőjének első mérkőzésén legyőznék a Senicát.

Az ellenfél remek formában és jó hangulatban várhatja az összecsapást, a hétvégi bajnoki fordulóban négy gólt rúgott Besztercebányán, a középpályás Jan Kalabiška mesterhármast ért el, és 13 találattal holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

Tomislav Maric a klub hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, fontos lesz megtalálni az egyensúlyt a támadások és a stabil védekezés között, és egy 1:0-s győzelemmel nem lenne elégedetlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?