Egy pontra az Eb-től

<p>Nagymihály. A szlovák női kézilabda-válogatott könnyedén, 38:17-re verte Finnországot, így hátralevő két Eb-selejtezőjén egy pont is elég számára a kijutáshoz.</p>

TASR-JELENTÉS

Míg a szerdai, finnországi mérkőzés végig szoros volt (27:25), az újabb szlovák győzelem sokkal könnyebben született meg szombaton Nagymihályban. „Most mást játszottunk védekezésben, tudtuk, hogy egy az egyben nem járnak túl az eszünkön. Ezért előretoltuk a védelmet, és fizikailag felőröltük a finneket, akik kapusai rosszabbul teljesítettek, mint szerdán” – értékelt a 38:17-es hazai sikert hozó találkozót követően Dušan Poloz, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

A vendéglátók lelkes játékának egy áldozata is volt, Lucia Súkenníková szemöldökét két öltéssel kellett összevarrni. „Megijedtem, amikor megláttam a vért. De fájdalmat nem nagyon éreztem az adrenalin miatt – mondta a vágsellyeiek szélsője. – Örülök, hogy megmutattuk a drukkereknek, tudunk kézilabdázni.”

A selejtezőcsoport másik mérkőzésén a franciák 24:19- re verték Izlandot, ezzel biztosították helyüket az Eb-n. A második, szintén továbbjutást érő pozícióra jó esélyük van Bízik Rékáéknak, már „csak” egy pontot kell szerezniük a két hátralevő júniusi meccsükön: Franciaország ellen itthon vagy a rivális Izland ellen idegenben. „Nagyon szép lenne, ha már Vágsellyén sikerülne ez. A franciák a hétvégi találkozón félidőben még vesztésre álltak, ami azt mutatja, hogy meg lehet őket lepni. Információim szerint a Duslo csarnokában fantasztikus lesz a hangulat, bízom benne, hogy a nézők belehajszolnak a győzelembe” – tette hozzá Poloz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?