Egy pontot szerzett a DAC Podbrezován

Nem született gól a Podbrezová–DAC mérkőzésen a labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójában.

Nem született gól a Podbrezová–DAC mérkőzésen a labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójában. A DAC-nak ez volt az első 0:0-s döntetlenje ebben az idényben, a Podbrezová ebben a szezonban csak harmadszor hozott le kapott gól nélkül egy meccset.

Fagyoskodás a tribünön

A nemrég felújított Zelpo Aréna festői környezetben, egy hegyoldalban fekszik, de november végén este hatkor már olyan sötét van, hogy nem lehet gyönyörködni a látványban. Ezen a vidéken szoktak a legnagyobb hidegek lenni az országban, a péntek esti mérkőzésen is nulla fok alá süllyedt a hőmérséklet. Mivel a tévé is adta a találkozót, nem sokan vállalkoztak a fagyoskodásra, 789 néző látogatott ki a meccsre, köztük 61 DAC-drukker.

A sárga-kékek kezdettől fogva jobbak voltak, többet kombináltak, míg a Podbrezová inkább az egyszerűségben, a gyors kontrákban bízott. A 12. percben Brašeň futott el a jobb oldalon, Ľupták valahogy belevetődött a keresztben érkező labdába, de a lövése levágódott. A másik oldalon Vaščák lőtt nagyon fölé, az alig tíz emberből álló hazai kemény mag rá is kezdte: „Ébresztő”, de nem volt világos, ezt a játékosoknak, a többi drukkernek vagy esetleg a bírónak szánják-e. A podbrezovái szurkolás egyébként is eltér a más stadionokban megszokottaktól, a Ria-ria-Hungáriára például „Kia-kia-Slovakia” volt a válasz, de azt is skandálták, hogy „Élünk, Železiar, élünk”. (Itt megint nem volt világos, hogy csapatuk meccsbeli vagy esetleg bentmaradási esélyeire utaltak-e, vagy így próbálták megnyugtatni a futballistákat, hogy ők, a drukkerek, még nem fagytak meg a tribünön.) Volt némi szóbeli nemzetiségi villongás is, az általános magyarellenes rigmusok mellett a legtöbbet a csereként beállt Polievka kapta, akinek a hazai drukkerek nem akarták megbocsátani, hogy egy magyar csapat színeiben lép pályára.

Pačinda helyzetei

A 32. percben Tujvelnek is meg kellett mutatnia, hogy még él a kapuban: Gál-Andrezly nagyon szépen teremtette meg magának a helyet a lövéshez, remekül ívelt, de a DAC kapusa nagyot nyújtózkodva szögletre ütötte a labdát. A másik oldalon Pačinda lapos lövését öklözve hárította Kuciak.

A második félidő elején ismét a hazai Gál-Andrezly került helyzetbe, de Tujvel védett. A hazaiak kapujában Kuciak is nagyszerű napot fogott ki, Pačinda közeli, éles szögből leadott lövését nagy bravúrral ütötte ki a 61. percben. Egy perccel később Pačinda középről lőhetett, de futtából tíz méterről a kapu fölé bombázott. A 75. percben Ľupták lőtt laposan távolról, de mellé. A másik oldalon Tujvel a csereként beállt Pančík helyzeteinél mentett. A 81. percben a DAC ugyan valahogy a hálóba juttatta a labdát, de a partjelző már korábban lest jelzett. Nem sokkal később Polievka került közel a kapuhoz, de fölélőtt. Négy perccel a vége előtt Tujvel passzolta le ellenfélhez a labdát, de végül nem lett belőle baj, így maradt a 0:0.

Egy gól dönthetett volna

A dunaszerdahelyieknek ez volt az első gól nélküli döntetlenjük a szezonban. Tomislav Maric vezetőedző korábban azt mondta, csapata a válogatott szünet utáni három meccsből kilenc pontot szeretne, de utólag a döntetlent is elfogadható eredménynek tartotta. „Matematikailag a kilencpontos célunk már nem jöhet össze, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél is a pályán van. A Podbrezová a stabil védekezésből indult ki, mi arra ügyeltünk, hogy a hazaiak játékosai ne tudjanak befutni az üres területekre, mert ilyenkor nagyon veszélyesek. Egy ilyen meccsen egyetlen gól dönthet, ezért kellene kihasználnunk a helyzeteinket” – nyilatkozta a sárga-kékek vezetőedzője.

A vasgyáriakat irányító Marek Fabuľa elismerte, hogy jobb volt az ellenfél: „Nagyon nehéz, de taktikai szempontból rendkívül színvonalas meccs volt. Kár, hogy Gál-Andrezly helyzete nem ment be, de elismerjük az ellenfél kvalitásait, ők más szinten vannak, mint mi, az egy pontnak is örülünk.”

Kapusszemszög

A Podbrezová három elvesztett bajnoki után szerzett pontot a DAC ellen. Martin Kuciak, a hazaiak kapusa annak örült, hogy nem kapott gólt. „Nem vagyunk elég határozottak a 16-oson belül, sem az ellenfél térfelén, sem a saját kapunk előtt. Ezért is vesztettünk sokszor egy góllal – vázolta a Podbrezová sok kapott góljának okait Kuciak, akinek Pačinda lövésével gyűlt meg a baja leginkább. – Már elindultam az egyik oldalra, és úgy kellett visszajönnöm, hogy kiüssem a labdát. Kapusszemszögből jó eredmény a 0:0, de jobban örültem volna egy 5:4-nek, ha nyerünk...”

Erik Pačinda szerint egy kis szerencse hiányzott. „Ki kellett volna használnunk a helyzeteinket. Nekem is volt két lehetőségem, az elsőt a kapus védte, a másodiknál nem találtam el a kaput. Lehet, hogy még egy nagyobb helyzet kellett volna, vagy némi szerencse, de az egy pont is jó idegenből” – mondta a DAC középpályása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?