Egy meccsen úszott el az elsőség

Remák Dezső

Encs várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából Encs Város Kupája – sakkbajnokság címen rendeztek nemzetközi sakkversenyt a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen nemrégiben. 

A partiknak otthont adó művelődési központban 32-en foglaltak helyet az asztalok mögött, köztük az új idény kezdetétől már II. ligás nagykaposi Energetik csapatát erősítő zétényi Remák Dezső, aki már többször is szerepelt Encsen. 

A 2x15 percig tartó, 7 fordulóból álló svájci rendszerű rapidverseny jól kezdődött a számára. Három győzelemmel kezdett, amit két döntetlen követett. Ekkor még az első háromban állt, ám az utolsó előtti fordulóban becsúszott vereségével elszálltak érmes reményei. „Nagyon sajnálom ezt az elbukott mérkőzést, sajnos időzavarba kerültem, s egy meggondolatlan lépéssel nemcsak hogy a torna megnyerésének lehetőségét veszítettem el, de még érmes sem lettem. Amennyiben ezt a játsz-mát megnyertem volna, akkor segédpontjaimmal az első helyen végzek – nyilatkozta lapunknak Remák. A felső-bodrogközi versenyző azzal vigasztalódhatott, hogy a szeniorok közt a legjobbnak bizonyult, amiért a sakkbajnokság különdíjával jutalmazták. – Nagyon örülök ennek a díjnak, ez nekem arról lesz nevezetes, hogy egy jubileumi rendezvényen elért sikerért kaptam.”

A seregszemle első három helyezettje az említett vármegye sakk-egyesületeiből került ki. Az első helyen Szilvási Marcell (Encs, 5,5 pont), a másodikon Dula Zsolt (Gönc, 5,5), míg a harmadikon Landenberger László (Hidasnémeti, 5) végzett. Remák holtversenyben a 4–6. helyen, 4,5 pontot begyűjtve zárta a versenyt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?