Remák Dezső sakkos sikere Szerencsen

RemákDezső

Gönc, Sátoraljaújhely, Encs és Hidasnémeti után egy újabb Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen, Szerencsen könyvelhett el szép sikert a 2. ligás Nagykaposi Energetik sakkcsapatát erősítő zétényi Remák Dezső. 

A 34. Schnell Zemplén-kupa elnevezésű versenyen a legeredményesebb szeniornak járó díjat érdemelte ki, amelyet Kovács Tamás nemzetközi versenybírótól vehetett át. A Szerencsi Középiskolai Kollégiumban 32-en foglalták el helyüket a sakktábláknál. A térség legjobb sakozói között a tavalyi évhez hasonlóan Remák ismét egyedüliként képviselte a Felső-Bodrogközt. A 2x5 percig tartó, hétfordulós, svájci rendszerben zajlott sakkcsatákból a 14.-ként kiemelt Remák kétszer került ki győztesen, háromszor játszott döntetlent, és kétszer szenvedett vereséget.

„Már többször is részt vettem ezen a tornán, ahol mindig erős gárda gyűlik össze, ez most is így volt. A térség néhány kiemelkedő sakkozója a megyei bajnokságok különböző osztályaiban játszik, ezért is mondhatom sikeresnek a szereplésemet. Teljesítményem talán jobb is lehetett volna, ugyanis a három döntetlenemet időzavar miatt ajánlottam fel ellenfeleimnek, nem akartam kockáztatni... Végezhettem volna jobb, de rosszabb helyen is. Hasonlóan az elmúlt évekhez, most is a középmezőnyben végeztem, de a több mint tíz sakkozót számláló szenior mezőnyben elért sikerem mindent kárpótol” – nyilatkozta az Új Szónak Remák. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?