Ecuadori bravúr

Rio de Janeiro. Az ecuadori labdarúgó-válogatott története során először vehet részt világbajnokságon. Az Uruguay elleni selejtező 72. percében Ivan Kaviedes szerezte az egyenlítő és egyúttal vb-szereplést érő gólt. Ecuador eddigi legnagyobb futballsikerét az 1993-as Copa Americán elért negyedik hely jelentette.

Szomorú brazilok: Denilson (17-es mezben) és RivaldoTASR/EPA-felvétel Rio de Janeiro. Az ecuadori labdarúgó-válogatott története során először vehet részt világbajnokságon. Az Uruguay elleni selejtező 72. percében Ivan Kaviedes szerezte az egyenlítő és egyúttal vb-szereplést érő gólt. Ecuador eddigi legnagyobb futballsikerét az 1993-as Copa Americán elért negyedik hely jelentette.Uruguay pontvesztése azt is jelentette, hogy Para-guay is páholyban érezheti magát, függetlenül az utolsó két mérkőzésének eredményétől. A kvalifikációnak az esélytelenek nyugalmával nekivágó Ecuadorral ellentétben az abszolút favorit Brazília egy körrel a zárás előtt még nem tekinthető biztos utazónak. Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány együttese sima, 3:1-es vereséget szenvedett Bolíviában, és annak ellenére, hogy a még továbbjutást jelentő negyedik helyen áll, előfordulhat, hogy pótselejtezőre kényszerül. Igaz, a zárófordulóban az utolsó előtti helyen álló Venezuelát fogadja.

EREDMÉNYEK: Ecuador–Uruguay 1:1, Kaviedes (72.), ill. Olivera (44. – 11-esből); Kolumbia–Chile 3:1, Grisales (17.), Angel (68. – 11-esből), Gonzalez (70.), ill. Riveros (40.), kiállítva: Cancino (25.), Villaroel (66.), Ormazabal (79.) – mindhárom chilei; Bolívia–Brazília 3:1, Lider Paz (41.), Baldivieso (69. és 89. – 11-esből), ill. Denilson (26.).

A dél-amerikai vb-selejtező állása: 1. Argentína 39 pont/16 mérkőzés, 2. Paraguay 30/16, 3. Ecuador 30/17 (már mindhárom vb-résztvevő), 4. Brazília 27/17, 5. Uruguay 26/17, 6. Kolumbia 24/17, 7. Bolívia 17/17, 8. Peru 15/16, 9. Venezuela 13/16, 10. Chile 11/17.

A legjobb négy automatikus résztvevője a koreai–japán közös rendezésű világbajnokságnak (május 31–június 30.), az ötödik Ausztráliával játszik pótselejtezőt november 20-án és 25-én.

Ma éjjel játszották az Argentína–Peru és a Venezuela-Paraguay meccset. Az utolsó felvonás párosítása (november 14.): Uruguay–Argentína, Brazília–Venezuela, Paraguay–Kolumbia, Chile– Ecuador, Peru–Bolívia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?