EB-MOZAIK

Jubileumi gól
A labdarúgó Európa-bajnokság első gólja – amelyet a görög Karagounisz lőtt – egyben a kontinenstorna történetének 350. találata is lesz. Négy éve a szlovén Zlatko Zahovic talált 300-adszor a kapuba, a 250-es jubileum pedig a cseh Jan Suchopárek nevéhez fűződik 1996-ból. Az Eb-k legelső gólját 1960.

Jubileumi gól

A labdarúgó Európa-bajnokság első gólja – amelyet a görög Karagounisz lőtt – egyben a kontinenstorna történetének 350. találata is lesz. Négy éve a szlovén Zlatko Zahovic talált 300-adszor a kapuba, a 250-es jubileum pedig a cseh Jan Suchopárek nevéhez fűződik 1996-ból. Az Eb-k legelső gólját 1960. július 16-án az egykori Jugoszlávia válogatottját erősítő Milan Gabics érte el.

Advocaat, a hazafi

Nemcsak a szurkolók, hanem az Eb-n résztvevő 16 együttes szakvezetői is a franciák győzelmét tartják a legvalószínűbbnek. Az egyetlen kivétel Dick Advocaat: a holland szövetségi kapitány saját gárdájától várja a diadalt a döntőben.

Sepp Maier nem filmez

Nem filmezi Portugáliában a válogatott szereplését Sepp Maier, a németek kapusedzője. A legendás hálóőr évről évre kamerával a kezében járta a világeseményeket, ezúttal azonban nem kívánja rögzíteni a Nationalelf teljesítményét. Ilyen szintű játéknál minden milliméter filmért kár – hangzott az 1974-es világbajnok önkritikus indoklása.

Randalírozó oroszok

Két orosz szurkolót őrizetbe vett a rendőrség, mivel Quarteirában randalíroztak csapatuk veresége miatti bánatukban. A rendbontás mellett egyébként jegyüzérkedéssel vádolják őket a hatóságok.

Lezuhant a léghajó

Szerencsés balesetet szenvedett léghajójával egy televíziós stáb a portugál–görög találkozó után. A két utast szállító léghajó, amely részt vett az összecsapás közvetítésében, magyar idő szerint 21 órakor Espinhó városánál a levegőben meghibásodott, s az Atlanti Óceánba esett. A balesetet követően a helyi tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, és végül sértetlenül sikerült kimenteniük a stáb tagjait a vízből. (mti, tasr, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?