Duslo: elégedettek a szezonnal

<p>Zsinórban harmadszor szerzett ezüstérmet a vágsellyei női kézilabdacsapat a WHIL szlovákiai rájátszásában.</p>

OROSKY TAMÁS

Megismétlődött a tavalyi döntő a női kézilabda WHIL szlovákiai playoffjában, s megismétlődött a végeredmény is: a címvédő nagymihályiak 3:0- ra nyerték a vágsellyeiek elleni sorozatot. „Nagyjából erre számítottunk. Abban bíztunk, hogy ellenfelünk esetleg rossz napot fog ki, és akkor egy, jobb esetben két meccset is megnyerhetünk, de a keletiek teljesítményében nem volt kilengés – értékelt lapunknak Kovács László, a Duslo menedzsere. – Az ezüstéremmel elégedettek vagyunk, főleg úgy, hogy a szezonban mindössze két vereséget szenvedtünk el hazai páyán.”

A döntőt viszont idegenben kezdték meg a vágsellyeiek, s mindkét meccs hasonló forgatókönyv szerint zajlott: az elfogadható, félidei háromgólos hátrányból (13:10, ill. 16:13) nagyobb arányú vereség lett a végére (33:20, ill. 31:19). „Ez azokra a meccsekre jellemző, ahol egy nagyon erős játékoskerettel rendelkező együttes találkozik egy valamivel gyengébbel, s csak idő kérdése, hogy mikor ütközik ki a két gárda közti különbség. A mi kispadunkon nem ülnek olyan kézilabdázók, mint a nagymihályiakén, így ugyan igyekeztünk, de csak egy félidőig tudtuk tartani a lépést a favorittal” – elevenítette fel a történteket az Új Szónak Tomáš Kuťka, a Duslo vezetőedzője.

A 0:2-s állás ellenére azonban a mátyusföldiek nem adták fel, s győzni szerettek volna a szombati harmadik mérkőzésen. „A lányok nagyon akartak, talán kicsit túl is pörögtek. A legnagyobb különbség a kapusok esetében mutatkozott, sajnos részünkről elmaradtak a védések, és nagyon sok helyzetet ki is hagytunk, ami ilyen ellenféllel szemben luxus” – mondta Kuťka a 24:17-es nagymihályi győzelemmel véget ért meccsről, amely – mint kiderült – az utolsó volt számára a Duslo kispadján.

„Kicsit sajnálom, hogy nem hosszabbították meg a szerződésemet, ugyanakkor jó viszonyban, korrekten váltunk el a vágsellyeiekkel, megértem és elfogadom a vezetők döntését” – tette hozzá a 63 éves tréner. Kovács László ezzel kapcsolatban elmondta, elégedettek voltak Kuťka munkájával. „Viszont megfiatalított csapatunkhoz fiatal edzőt képzelünk el” – mondta a menedzser, aki a tárgyalások lezárásáig nem akarja nevesíteni a jelölteket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?