Duplázott Oberhofban a fenomenális Kuzmina

Anastasia Kuzmina

A csütörtöki sprint után a szombati üldözéses versenyt is megnyerte Anastasia Kuzmina a sílövők oberhofi Világkupáján, ezzel továbbra is magabiztosan vezet összesítésben.

A szlovák színekben versenyző, oroszországi születésű Kuzmina pályafutása során először tudott egy Vk-állomáson duplázni, vagyis a sprint után az üldözéses versenyben is diadalmaskodni.

Oberhofban Kuzmina több mint fél perces előnnyel indulhatott, és ezt az első lövészet után még növelni is tudta, mert hibátlanul célzott. A második lövészetnél ugyan az egyik golyó nem talált, de a remekül futó Kuzmina a büntetőkörrel is csak 11 másodpercet vesztett korábbi 55 másodperces előnyéből. A harmadik lövészetnél az egyik golyó ismét elszállt, de Kuzminának nem volt oka aggodalomra, mert még mindig csaknem 35 másodperc előnye volt. A fantasztikus formában versenyző sílövő a negyedik lövészetnél igazolta, hogy ezen az őszön megállíthatatlan: gyorsan és hibátlanul lőtt, így óriási, több mint egyperces előnnyel indulhatott az utolsó körre, amelynek minden pillanatát kiélvezhette.

A második helyen a hibátlanul lövő olasz Dorothea Wierer végzett, a harmadik helyen pedig az ukrán Vita Szemerenko zárt, szintén hibátlan lövészettel.

A kétszeres olimpiai bajnok Kuzmina az idei szezonban a negyedik győzelmét aratta, megnyerte a hochfilzeni sprintet és az annecy-i üldözéses versenyt, s most Oberhofban szuverén módon uralta mindkét viadalt. Az összetett Világkupában már 47 pont az előnye a második helyezett finn Kaisa Mäkäräinennel szemben. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?