Dunaszerdahelyi diákfocigála

Dunaszerdahely |

<p>A DAC szervezésében Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia kilenc csapatának részvételével szombaton és vasárnap rangos nemzetközi diákfocitorna zajlik Dunaszerdahelyen.</p>

Az U12-es korosztály (1998. január 1-je után született gyerekek) számára szervezett, DAC Cup 2010 névre keresztelt erőpróbán eredetileg tíz csapat két öttagú csoportban küzdött volna a győzelemért. Szombaton a csoportmérkőzésekre, a vasárnapi folytatásban pedig a helyosztókra került volna sor, ám a szervezők a győriek visszalépése után változtattak a versenykiíráson. „Körmérkőzéses rendszerben mindenki mindenkivel megmérkőzik. Naponta négy mecscset játszanak a kollektívák. A sikabonyi sporttelepen mindkét játéknapon reggel kilenc órától két klasszikus méretű játéktéren zajlanak az összecsapások. A tizenegyfős csapatok mérkőzései huszonöt percig tartanak. Azonos pontszám esetén az egymás elleni párharc eredménye dönt a győztes kilétéről. Segédkritériumként a góltermés dönt a végeredményről” – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Viola Róbert, a torna főszervezője.
A csapatok serleget, oklevelet a játékosok érmeket kapnak a szervezőktől, akik különdíjjal jutalmazzák a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét. Mindkét játéknap ebédszünetében vonzó műsorra számíthatnak a focistapalánták és a nézők. „Szombaton tizenegyesrúgó-versenyre kerül sor, melynek az egykori DAC-futballisták, Majoros György, Simon Gyula, Rudolf Pavlík, Rostislav Prokop és Stanislav Lieskovský személyében illusztris résztvevői is lesznek. Vasárnap pedig az ismert dunaszerdahelyi labdazsonglőr, Szipőcs József és a táncdalénekes Varga Evelin szórakoztatja a résztvevőket. A csapattagok számára ingyenes belépést biztosítottunk a helybeli Thermálpark élményfürdőjébe. Reméljük, az időjárásra sem lesz panasz, s mindenki elégedetten távozik a csallóközi focigáláról” – bizakodott a sportvezető.
Megtudtuk, a tehetségek seregszemléjére a Liverpool magyar válogatott labdarúgója, Németh Krisztián is ellátogat. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?