Dúbravka: Érzem Benítez bizalmát

Martin Dúbravka

Martin Dúbravka különösen jó hangulatban érkezett meg a szlovák labdarúgó-válogatott hétfői gyülekezőjére, hisz a Premier League-ben a klubcsapata, a Newcastle az elmúlt két mérkőzését megnyerte. Erről és az előtte álló válogatott meccsekről is beszélt a kapus. 
 

Új edző, új környezet, és Miroslav Stoch is visszatért. Hogy látja ezeket a változásokat?

Miňo Stochot jól ismerem, hisz már játszottam vele a korosztályos válogatottakban. Ő egy minőségi játékos, aki ráadásul remek formában is van. Nagyon örülök, hogy újra egy csapatban futballozhatok vele. Bízom benne, hogy segítségére lesz a csapatnak. Már párszor jártam azelőtt is itt, Somorján. Nagyon szép és kellemes hely, örülök, hogy itt készülhetünk fel a következő meccseinkre. Pavel Hapallal még Zsolnán dolgoztam együtt, így már kicsit ismerem őt. Nagyon szerettem az edzéseit, játékos és szórakoztató tréningeket vezényelt. Most is várom már vele a közös munkát. 

Az ön számára is nagyon érdekes lesz a csehországi mérkőzés. Mielőtt Angliába igazolt, játszott a Slovan Liberecben és a Sparta Prahában is. 

Mindkét mérkőzésünket várom már, nem csak a csehek ellenit. De igen, a prágai összecsapás érzelemdúsabb lesz számomra. Jól éreztem magam ott, jó kapcsolatokat építettem ki, és még ma is szívesen térek vissza Csehországba. Ennek ellenére azért remélem, hogy a meccs végeredménye számunkra lesz kedvezőbb. 

Ön is ott volt a között a hét játékos között, akik a hazai Csehország elleni vereség után egész éjszakára kimaradtak. Az eset után azt mondta, valami tényleg úgy történt, valami azonban nem. Mi történt akkor pontosan?

Nem szeretnék már visszatérni erre a témára, és úgy érzem már nincs is értelme. Már új edzője van a válogatottnak, akinél mindenki új lappal kezd. 

Mindig mosolyogva érkezik a válogatott gyülekezőkre, most különösen boldog lehet, hisz a klubcsapatának, a Newcastle-nek végre sikerült nyernie. 

Nagyon örülök neki, hogy az utolsó két mérkőzésünket sikerült megnyernünk (a Newcastle először a Watfordot 1:0-ra, majd a Bournemouth-t győzte le 2:1-re hazai pályán – szerk.). A szezon elején nehéz sorsolásunk volt, nem is igazán érkeztek a jó eredmények. Pedig a nálunk jobb csapatokkal is kiegyenlített meccseket játszottunk, jó teljesítményt nyújtottunk, csak a szerencse hiányzott a legtöbbször. Az utolsó két mérkőzésen javult a helyzetkihasználásunk és hátul is stabilabbak lettünk. 

Mit gondol, megismételhető a tavalyi szezon eredménye, amikor szintén egy rossz kezdés után végül a 10. helyet érték el bajnokságban?

A szezon még rettenetesen hosszú, sok mérkőzés áll még előttünk. Azt mondják, hogy a Premier League-ben a december a döntő, amikor eldől, hogy mely csapatok azok, akik az élbolyért küzdhetnek, és melyek azok, amelyek a kiesést próbálják majd elkerülni. Én magam is kíváncsi vagyok erre az időszakra, most jó formában van a csapat, jöttek is a pontok, de személy szerint én meccsről meccsre haladok.

Hogy érzi magát a Newcastle kapujában? A rossz időszak ellenére sem került ki a kezdőből. 

Jól érzem magam a kapuban, és érzem Rafa Benítez bizalmát is, ami egy játékos számára nagyon fontos, hisz mindannyian azon vagyunk, hogy bizonyítsuk az edzőnek, hétről hétre a kezdőben a helyünk.
 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?