Stoch: az apaság felelősségteljesebbé tett

Miroslav Stoch

Miroslav Stoch a 2016-os Európa-bajnokság óta először kapott meghívót a szlovák labdarúgó-válogatottba. A visszatérésről, a változásokról és a csehek elleni különleges Nemzetek Ligája-mérkőzésekről is beszélt a Slavia Praha támadója. 
 

Két év után van ismét a válogatott keretben. Milyen volt a visszatérés?

Nagyon boldog vagyok. Örülök, hogy megint itt lehetek a többiekkel. A keret nagy része 2016-ban is itt volt már, így teljesen rendben ment a beilleszkedés. Igaz, hogy a fiatalabb játékosokkal még nem találkoztam, de ez nem lesz probléma, gyorsan megismerjük majd egymást. Az edzői stábból is többeket ismerek már, így ez sem okozhat gondot. Mondhatjuk, hogy nagyrészt a régi arcok vesznek megint körül. 

A legutolsó bajnokin a Zlín ellen két gólt is lőtt, a meccset pedig 3:1-re nyerték. Mondhatni ennél jobb hangulatban nem lehet megérkezni a gyülekezőre.

Igen, ez így van. Szerencsére nagyon jó formában vagyok, de, ami ennél is fontosabb, a csapatnak is jól megy. Gyűjtögetjük a pontokat. Három fronton vagyunk versenyben, mindhárom kiírásban jól állunk (a Slavia vezeti a cseh bajnokságot, a kupában bejutott a nyolcaddöntőbe, az Európa Ligában pedig a C csoport második, továbbjutást érő helyén áll – a szerk.). Ugyan még nagyon hosszú a szezon, hosszú út áll előttünk, de jó úton haladunk, remélem, hogy minden így marad. 

Gondolta volna, hogy még valaha válogatott lesz?

Igen, reménykedtem benne. Hiányzott is a válogatottság, így még egyszer mondom, nagyon örülök, hogy visszatérhettem.

Öt és fél év után leköszönt Ján Kozák az edzői posztról, részben új az edzői stáb is, és új helyen, az X-Bionic Hotelben van a gyülekező. Mit gondol ezekről a változásokról?

Tényleg elég sok a változás, de mindannyian bizakodunk, hogy ezek a változások működni fognak, és sikereket fogunk elérni. 

Mi a benyomása az új trénerről, Pavel Hapalról? 

Személyesen már kicsit ismerem őt, de még nem dolgoztam vele. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy jó választás volt a kapitányi posztra, és sikeresek leszünk az irányítása alatt. 
 

Kapcsolódó cikkünk

Mennyire változott meg Miroslav Stoch az elmúlt két és fél évben?

Azt én nem tudom, másoknak kellene ezt megmondani. Az egyetlen igazán nagy változás az életemben az, hogy apa lettem. Az apaság pedig felelősségteljesebbé tett. Idősebb és érettebb is lettem az elmúlt két évben. 

Csehországban jól megy önnek, már nem botrányaival, hanem a teljesítményeivel kerül a címlapra. Ez azt jelenti, hogy megjavult?

Igen, voltak botrányok, de a legtöbbet önök, újságírók fújták fel. Ilyen esetekben mindig elnézést kértem. Most már a focira összpontosítok, és a családomra. Nagyszerűen érzem magam. 

A csehországi mérkőzés különösen érdekes lehet önnek, hisz Csehországban játszik és a párja is cseh, és a fia pedig… 

A fiam Törökországban született, van szlovák és cseh útlevele is, így igazából egy mix (nevet). Igen, ez egy különleges meccs lesz számomra, azért is, mert a Slavia stadionjában játsszuk. Otthon leszek, de vendégmezben. Kíváncsi leszek rá. Azonban előtte még van egy összecsapásunk Ukrajnával, most arra összpontosítunk. 

A Slavia edzője, Jindřich Trpišovský azt mondta, ön mindig szomorú volt, amikor válogatott meccsekre került sor. Igaz ez?

Igen, nem fogok hazudni, ahogy már mondtam, nagyon hiányzott nekem, hogy ismét válogatott legyek. Számomra mindig megtiszteltetés felhúzni a válogatott mezt. 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?