Hapal: Minél több pontot akarunk szerezni

Hapal

A szlovák labdarúgó-válogatott a két utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt ezúttal a somorjai X-Bionic Hotelben tartotta gyülekezőjét. A hétfő délutáni sajtótájékoztatón Pavel Hapal szövetségi kapitány beszélt a hazai Ukrajna elleni meccsről és a csehországi presztízscsatáról is. 

A szlovák válogatott a Nemzetek Ligája B divíziójának első csoportjában az utolsó helyet foglalja el nulla ponttal. A második Csehország három, az első pedig Ukrajna kilenc ponttal. „Számunkra mindkét mérkőzés nagyon fontos – kezdte a sajtótájékoztatót Pavel Hapal. – Mindent megteszünk azért, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és győzzünk. A lehető legtöbb pontot akarjuk begyűjteni, hogy a legjobb helyzetben várjuk az Európa-bajnoki selejtezők sorsolását, és hogy a Nemzetek Ligájában ne essünk ki a csoportunkból. Csehországban nyerni akarunk, de most az ukránok elleni meccsre összpontosítünk. Dolgozunk a játékunkon, vannak elképzeléseink, amikhez tartani akarjuk magunkat. Ezúton is szeretnék minden szurkolót meghívni a nagyszombati stadionba, hogy buzdítsanak minket, mert a telt ház arra ösztönzi a játékosokat, hogy a lehető legtöbbet kiadják magukból.”

Miroslav Stoch, a Slavia Praha játékosa több mint két éve kapott utoljára meghívót a válogatottba, miután a 2016-os Európa-bajnokságról hazafelé tartó repülőúton összeszólalkozott az akkori kapitánnyal, Ján Kozákkal. A támadó a klubjában eddig 15 meccsen 9 gólnál és 3 gólpassznál jár. Hapal reméli, hogy ezt a jó formát a válogatottra is átmenti majd. „Ugyan már rég találkozott a többiekkel, de jól fogadták, szerintem többekkel is tartotta a kapcsolatot eddig is, így nem volt semmi probléma az érkezésével. A klubjában mutatott teljesítménye alapján mindenki elismeri, hogy a válogatottban a helye.”

A Celta Vigo játékosa, Stanislav Lobotka még november elején sérült meg egy kupameccsen, ennek ellenére kapott meghívót a válogatottba. „Kicsit még fáj a bokája, de bízom benne, hogy péntekre rendbe jön. Egyelőre külön edzésmunkát végez. A végső szó az orvosoké.”

A szlovák labdarúgó-válogatott pénteken 20.45-től Nagyszombatban, majd hétfőn Prágában, szintén 20.45-től játssza az utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzését.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?