Drámai hajrák az EL-elődöntőkben

A Manchester United és az Ajax Amsterdam jutott be a labdarúgó Európa Liga május 24-i, solnai döntőjébe.A manchesteriek 1:0-s előnyből kezdték a Celta Vigo elleni visszavágót, és Fellaini góljával hazai pályán is vezettek.

A Manchester United és az Ajax Amsterdam jutott be a labdarúgó Európa Liga május 24-i, solnai döntőjébe.

A manchesteriek 1:0-s előnyből kezdték a Celta Vigo elleni visszavágót, és Fellaini góljával hazai pályán is vezettek. A spanyol csapat hatástalanul támadt, de öt perccel a rendes játékidő vége előtt váratlanul gólt szerzett. A 87. percben kialakult, 1-1 piros lappal zárult dulakodás miatti hatperces hosszabbítás utolsó másodperceiben Guidetti hatalmas ziccerben saját kezére lőtte a labdát. „A vendégek hősként érkeztek, egy kisvárosból. Nem volt veszítenivalójuk. Nagyon nehéz második félidőn vagyunk túl, a legvégéig szenvedtünk. A fiúk nem voltak fenomenálisak, de mindent beleadtak” – értékelt José Morinho, az MU edzője.

Lyonban az első meccset 4:1-re megnyerő Ajax hiába szerzett vezetést az első félidő közepén, a 81. percben már 3:1-et mutatott az eredményjelző, a franciák egy gólra voltak a hosszabbítás kivívásától. Az emberhátrányba került hollandok azonban megúszták újabb kapott gól nélkül, s 21 év után bejutottak egy európai kupa döntőjébe. „Szerencsére még ver a szívem. Teljesen fölöslegesen komplikáltuk meg a dolgunkat – utalt a félidei szünet előtt gyors egymásutánban bekapott két gólra Peter Bosz, az Ajax edzője. – A végén szerencsénk is volt, ez is kellett a döntőbe jutáshoz.” (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?