Dragóner visszavágna

Limasszol. Ma kezdődik Cipruson – többek között az Európa-bajnoki résztvevő Lettország szereplésével – az a nyolccsapatos labdarúgótorna, amelyen először irányítja majd a magyar válogatottat Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

Budapesten a magyarok, Rigában a lettek nyertek 3:1-re az Eb-selejtezők során. Cipruson ismét találkozhat a két válogatottDragóner Attila, a magyar labdarúgó-válogatott védője csütörtökön szívesen találkozna a lettekkel, hogy társaival együtt visszavághasson a tavalyi Európa-bajnoki selejtezőn elszenvedett vereségért. „Azt hiszem, mindenkit fűtene a bizonyítási vágy, s számunkra plusz motivációt jelentene a reváns lehetősége – mondta a Ferencváros hátvédje (a rigai Eb-selejtezőn a még Gellei Imre által vezetett együttes 3:1-re kikapott). –Természetesen ha a lettek szerdán kikapnak a kazahoktól, akkor azért lemondanék a nemes bosszúról, hiszen inkább a tornagyőzelem érdekelne” – jegyezte meg Dragóner. Hozzátette: nagyon örül, hogy helyet kapott Lothar Matthäus debütáló keretében, mert ez egyfajta elégtétel neki az Eb-selejtezők után kapott sok kritika miatt. Kovács Péter, a norvég IL Tromsö magyar labdarúgója maga is meglepődött, hogy a szövetségi kapitány meghívta Cipruson edzőtáborozó keretébe, s természetesen élni akar a lehetőséggel. „Nem számítottam rá, hogy kerettag leszek, de nagyon örülök neki. Mindent megteszek annak érdekében, hogy bebizonyítsam, helyem van a válogatottban” – mondta 26 éves csatár. László Csaba, a német szakvezető segítője szerint a szigetországi torna kitűnő alkalom a szakmai stábnak és a játékosoknak egyaránt, hogy megismerkedjenek egymással:

„Különböző okok miatt nem a legjobb összeállítású együttes lép majd pályára Cipruson. Ennek ellenére a győzelem a csapat célja. A fiatalok pedig nagyszerű lehetőséget kapnak arra, hogy bebizonyítsák, méltóak a kerettagságra.” László úgy véli: a válogatott már a Matthäus által megálmodott új szisztémában fog játszani. A futballisták tegnap taktikai megbeszélésen vettek részt. A játékosként 150-szeres német válogatott Matthäus elképzeléseiben a 3-4-2-1-es taktikai rendszer szerepel, ez nagyjából megegyezik a Gellei Imre idején megszokott 3-5-2-es szisztémával. A magyar csapat 18 órától Örményország csapatával mérkőzik, holnap pedig az előző napi eredményének függvényében a lett--kazah összecsapás győztesével vagy vesztesével találkozik. A helyosztókat szombaton bonyolítják le, a két csoport azonos helyen zárt csapatai mérkőznek egymással.

A mai műsor – A-csoport: Ciprus–Fehéroroszország, Románia-Grúzia.

B-csoport: Lettország–Kazahsztán, Magyarország–Örményország.

Matthäus kijelölte a kezdőcsapatot

Az örmények ellen a következő felállásban kezd a magyar válogatott (zárójelben: mérkőzés a válogatottban/gól a válogatottban): Babos Gábor (14/0)–Komlósi Ádám (0/0), Dragóner Attila (25/0), Bodor Boldizsár (1/0)–Fehér Csaba (29/0), Dárdai Pál (39/3), Lendvai Miklós (20/0), Lőw Zsolt (13/1)–Lisztes Krisztián (47/8)–Torghelle Sándor (0/0), Szabics Imre (7/6).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?