Döntetlennel kezdtek a magyarok

Belgrád.

Belgrád. A magyar férfi- vízilabdaválogatott 8:8-as döntetlent játszott a világbajnoki bronzérmes görög csapattal a belgrádi Európa-bajnokság nyitófordulójában.

A görögök elleni meccs volt a csoport rangadója, az oroszok és a törökök mindkét válogatottnál gyengébbek, így a magyar–görög akár a csoportelsőségről is dönthetett volna. Így ezt a másik két mérkőzés gólkülönbségei fogják eldönteni, s bár a férfiaknál az Eb minden résztvevője továbbjut a nyolcaddöntőbe, a csoportbeli helyezés nem mindegy, mert az éllovas feltételezhetően elkerüli a negyeddöntőben a szerbeket.

8:6-ra is vezettek

A magyarok jól kezdtek, Varga Dániel ugyanis rögtön az első támadást góllal fejezte be. Az előnyt a negyed közepén Hárai Balázs növelte, és könnyedén háromgólos is lehetett volna a különbség, de a harmadik magyar emberelőny kihasználatlanul maradt. Ezt követően feljavultak a görögök, és fej fej mellett haladtak a csapatok. Volt 3:3, 4:4, 5:5 és 6:6 is az állás, ezután a magyarok elléptek két góllal, és már 8:6-ra vezettek, de a görögök ki tudtak egyenlíteni, s kis híján meg is nyerték a mérkőzést, de Nagy Viktor egy elképesztő védéssel döntetlenre mentette az összecsapást.

Bírói hibák a végén

A bíráskodás azonban az utolsó pillanatokban katasztrofális volt: négy másodperccel a vége előtt a magyarok időt kértek. Az azeri Koganov játékvezető, amikor visszadobta a labdát, Varga Dániel mögé dobta. Már ez sem szokványos, általában a játékos elé szoktak passzolni. Miközben Varga a labdáért úszott, a horvát játékvezető, Dragan Stampalija szabálytalanságot látott, és önkényesen elvette a magyaroktól a labdát. Nem tudni, mi alapján.

A játékosok kifejtették, hogy ilyen ítélet a világon nincs, de azt is, hogy nem ezen múlt, 8:6-os vezetés után meg kellett volna nyerni a meccset.

Benedek Tibor szövetségi kapitány sem hagyta szó nélkül a dolgot: „A végén két óriási játékvezetői hiba is volt, az egyik bíró négy méterrel odébb dobta a labdát, mint kellett volna, a másik pedig eközben kontrát fújt.” A kapitány azonban pozitívumokat is látott a meccsben: „Ez egy másik csapat, mint amit a korábbi tornákon láthattak a nézők, egy harcos, rendezett csapat volt, és az emberelőnyeink is javultak.”

Szlovák vereség

A szlovák válogatott az A csoportban második csoportmeccsén 6:5-re kikapott Hollandiától, így két mérkőzés után nyeretlen. A spanyolok elleni vereség várható volt, de a hollandok verhetőek lettek volna, ám a szlovákok egyetlenegyszer sem vezettek a találkozón. „Volt rajtunk nyomás, mert tudtuk, hogy ezt a meccset meg kellene nyernünk – nyilatkozta Lukáš Kozmér, a szlovákok kapusa. – Amikor végre kiegyenlítettünk 5:5-re, akkor egy perccel a meccs vége előtt gólt kaptunk… ”

Javítottak a lányok

A magyar női csapat második mérkőzésén fontos győzelmet szerzett a görögök ellen, Bíró Attila csapata 9:6-ra nyert, s ezzel kiköszörülte a hollandoktól elszenvedett vereség okozta csorbát.

Az első gólt a görögök szerezték, de utána már végig a magyarok vezettek, volt már 9:5 is az állás a javukra. „Túlzottan nem szeretnék megnyugodni a győzelem után, mert jövő hétfőn vár ránk az oroszok elleni, rendkívül fontos mérkőzés – mondta Bíró Attila szövetségi kapitány a találkozót követően. Hozzátette, a csapatot rendkívül jó védekezés és kapusteljesítmény jellemezte, hiszen félidőnként csak 3 gólt kapott. „A törökök és portugálok ellen a győzelem nem kérdés, az lesz a fontos, hogy a mérkőzések mellett tudjunk edzeni, és megfelelően felkészülni az oroszok ellen” – hangsúlyozta a kapitány. (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?