Dilettánsok a pályán

Szenc. Egy bíró, két kiállítás, három hazai gól: tömören így jellemezhető a biztos kiesőnek számító kassai 1. FC szenci vendégjátéka.
SENEC–1. FC KOŠICE 3:0 (2:0), gólszerző: Beňo (7.), Rožník (45., 56. – 11-esből). Játékvezető: Šimon, kiállítva: Keller (58., Senec), Majerník (70., Senec). 400 néző.

Szenc. Egy bíró, két kiállítás, három hazai gól: tömören így jellemezhető a biztos kiesőnek számító kassai 1. FC szenci vendégjátéka.

SENEC–1. FC KOŠICE 3:0 (2:0), gólszerző: Beňo (7.), Rožník (45., 56. – 11-esből). Játékvezető: Šimon, kiállítva: Keller (58., Senec), Majerník (70., Senec). 400 néző. KOBA: Šutlák–Majerník, Novotný, Beňo (63. Sendecký)–Halahija (72. Benko), Guldan, Bella (53. Bureš), Juska–Angelovič–Keller, Rožník. 1.FC: Urda–Kolbas, Lengyel, Beličák, J. Sovič (61. Turčik)–Aličkovič–M. Sovič, G. Majoroš, Tóth, Kandráč–Gajdoš (45. Cicman).

Vajon meddig tart a szövetség türelme Šimon játékvezetővel szemben? A komáromi arbiter két hete látványosan „elvezette” a bacsfaiak pozsonyi meccsét a Rapid ellen, szombaton pedig Szencen gondolta úgy, hogy róla kell szólnia a futballmeccsnek. Nyolc sárga lap, két kiállítás, két büntető, és megannyi vitatható ítélet borzolta a kedélyeket. A kétszeres bajnok 1. FC sem a sérült Lapšanský helyettesét, sem a játék ritmusát nem találta: a szenciek az első negyedórában szinte a kassai tizenhatosban játszottak; és Beňo fejesgóljával a vezetést is megszerezték. A folytatás azonban elmaradt, a lelkes amatőröket idéző vendégek pedig közel jártak az egyenlítéshez: a szenci Juska saját kapuja előtti kezezését a stadionban csak a játékvezetői hármas nem látta, mint ahogy az 58. percben Keller szabálytalansága fölött is szemet hunyt, s a bíró csak azután adott piros lapot a szenci csatárnak, miután nyilvánvalóvá vált, hogy Sovič sérülése súlyos (le is kellett cserélni). Ekkor már 3:0 volt az állás – Rožník értékesített egy jogosan (!) megítélt büntetőt –, de hiába lett kiállítva Majerník is, a büntetőt hibázó keletiek nyolc emberrel szemben is pánikfocit játszottak, és csoda lett volna, ha a kettős emberelőnyt kihasználják. Csodák azonban még a II. ligában sincsenek. (jgj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?