Diadal csúcsokkal

Alsószeli. Teljes hazai sikerrel ért véget a mátyusföldi községben rendezett nemzetközi páros erő-fesztivál. A győzelmet az Őszi Ferenc, Tončkó Iván kettős szerezte meg. „Mind a hét számban nyertünk, így a lehetséges harmincöt pontból valamennyit megszereztük.

Alsószeli. Teljes hazai sikerrel ért véget a mátyusföldi községben rendezett nemzetközi páros erő-fesztivál. A győzelmet az Őszi Ferenc, Tončkó Iván kettős szerezte meg. „Mind a hét számban nyertünk, így a lehetséges harmincöt pontból valamennyit megszereztük. Közepes érdeklődés mellett versenyeztünk, mintegy 700-800 ember látogatott ki a futballpályára. Az öt páros valamennyi számot teljesítette, így három óra tömény izgalomban volt részük a nézőknek”– elevenítette fel a történteket a győztes Őszi Ferenc, aki az idén már Eb-címet is szerzett. Másodikként a peredi Kovács László és a magyarországi Királyi Norbert alkotta duó végzett 24 ponttal, megelőzve a magyarországi Kövér Gyula, Ulviczky Mihály kettőst. A két nagyapa Alsószeliben búcsúzott a versenyzéstől.

Az erőfesztiválon Őszi két szlovák csúcsot is megjavított. Tizenkét másodperc alatt húsz méterre cipelte el a 300 kilós lengősúlyt, ami nemzetközi mércével mérve is nagy teljesítmény, bajorhúzásban pedig 99 centi magasra emelte fel a 300 kilós súlyt. Kőgolyó-emelésben 195 kilóval beállította a szlovák rekordot, és csak azért nem ért el jobb eredményt, mert a rendezők nem készítettek ennél nehezebb golyót.

Őszi Ferenc a hétvégén a horvátországi Eszéken bizonyíthatja remek formáját. Ő az első szlovákiai erőember, aki hivatalos meghívást kapott az IFSA világszervezettől A Közép-Európa legerősebb embere nevű viadalra, ahol a címvédő magyarországi Fekete László indulására is számítanak. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?