Debütál a Griga-Hipp duó

<p>A mai (17.00), lengyelek elleni barátságos futballmérkőzésen mutatkozik be a szlovák válogatott két egyenrangú szakvezetője, Stanislav Griga és Michal Hipp.</p>

Meglehetősen tartalékosan lép pályára a szlovák együttes, mert Martin Škrtel, Róbert Vittek, Radoslav Zabavník, Róbert Jež, Miroslav Stoch és Vladimír Weiss sérülés, míg Ján Mucha családi okok miatt hiányzik.

„Az Eb-re készülő lengyelek ellen ki akarjuk próbálni az új játékosokat. Főleg arra vagyunk kíváncsiak, hogy Hubočan, Kucka, Čech, Guédé vagy Hološko pótolni tudja-e a harcképtelen kulcsembereket – mondta Stanislav Griga. – Fontosnak tartjuk, hogy jó eredményt érjünk el, de nem állunk be védekezni, saját játékunkkal szeretnénk sikeresek lenni.”

Az új edzőpáros folytatni akarja a januárban távozott Vladimír Weiss munkáját, akinek az irányításával a nemzeti csapat bejutott a 2010-es vb nyolcaddöntőjébe, ám utána elbukott az Eb-selejtezőkön.

Eddig hatszor találkozott a két válogatott, három szlovák siker született (4:1, 2:1 és 1:0), egy meccs döntetlennel zárult (2:2), két ízben pedig a lengyel együttes nyert (5:0, 3:1). A gólarány Hamšíkék szempontjából: 10:12.

„Bízom benne, hogy kellemetlenné tesszük a kontinensviadal társrendezőjének az Ebfelkészülését – szögezte le a Salzburgban légióskodó Dušan Švento, aki két év után tért vissza a válogatottba. – Nagyon várom már a meccset, ha szóhoz jutok, igyekszem bizonyítani, hogy helyem van a nemzeti csapatban.”

A lengyel válogatott jelenleg az ausztriai Lienzben edzőtáborozik, és kedden Klagenfurtban Sobiecha góljával 1:0-ra legyőzte Lettországot. Franciszek Smuda szövetségi kapitány több változást tervez a hét eleji meccshez képest, várhatóan pályára küldi a Dortmunddal bajnokságot nyert Lukasz Piszczek, Jakub Blaszczykowski, Robert Lewandowski triót is.

A várható összeállítások – LENGYELORSZÁG: Tyton– Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch–Polanski, Murawski– Blaszczykowski, Wolski, Rybus–Lewandowski. SZLOVÁKIA: Perniš–Pekarík, Michalík, Hubočan, Čech–Guédé, Kucka–Šesták, Hamšík, Švento– Hološko. A mérkőzést az STV 2 élőben közvetíti.  (TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?