Debnárová a legjobb

<p>Szenc. A város 2014-es legjobb sportolójának abszolút győztese a többszörös szkanderes világ- és Európa-bajnok Lucia Debnárová lett, derült ki az utolsó helyig megtelt kultúrház mozitermében tartott díjátadón.</p>

SUSLA BÉLA

„A városi elismerés számomra nagyon felemelő érzést, elsősorban azért, mert imádom Szencet” – mondta az eredményhirdetéskor a győztes.

Egyébként színvonalas kísérőprogram gazdagította a 2014-es év legeredményesebb sportolói tiszteletére rendezett ünnepséget. A korábbi évek sportágaihoz képest előretört az úszás, ami nem is csoda, mondhatnánk, hiszen a Napfényes-tavak városáról van szó...

Az egyének legeredményesebbjeinek mezőnye igencsak változatos sportágkínálatban: a már jelzett úszás mellé felsorakozott a karate, a testépítés és az íjászat is. „Nagyon jóleső érzés, hogy jönnek a gyerekek, állandóan vannak tehetséges fiatal sportolói a városnak, akik már 8–10 évesen is komoly eredményekkel büszkélkedhetnek. A csapatoksportok közül alaposan fellendült a strandröplabda, elsősorban a helyi Piccard klubnak köszönhetően. Ugyanúgy felfelé tart a hagyományos röplabda is, s ennek szintén felettébb örülök” – mondta lapunknak Juraj Gubáni, a városi önkormányzat sportbizottságának elnöke.

Hogy a karaténál maradjunk, hárman is elismerésben részesültek, mégpedig Pavol Bitto, Robert Vitto és Miroslav Malinovský. A naturális testépítés nem csupán a legfiatalabbak számára lehet élvezetes és hasznos. Erről Peter Szabo szólt a díjátadáskor. „Ötven felettieknek is ajánlani tudom, szuper dolog a testedzés, az ember megmozgatja az izmait, közben természetesen ügyel a testsúlyára és – az alkatára is. Igaz ugyan, hogy komoly akaraterőt igényel, de mindenkinek ajánlani tudom” – mondta Peter.

A legjobb egyének mezőnyében a csodálatos Renáta Šípošová is joggal kapott helyet, ő szintén a testépítés megszállottja. Svätoslav Bollo és Ivana Martišovičová úszásban dominált, Adrián Gábriš kiváló kézilabdázó, Winkler Márk pedig nagyszerű focista. Peter Jankovič íjászatban ért el sikereket.

A csapatoknál a Piccard strandröpiseit, az ŠK Senec U19-es focistáit és a röplabdázókat emelték ki.

Az elmúlt év legeredményesebb előrelépője Lukáš Dóka atléta, Richard Schwartz és Timea Schwartzová úszó és Diana Ivanová aikidós.

A legjobb edzők névsora: Gábriš Ferenc (kézilabda), Viktor Miko, Andrej Štellár (mindketten labdarúgás) és Miroslav Németh (röplabda).

„Az internetes szavazásba csaknem 9 ezren kapcsolódtak be, s annak győztese Ivana Martišovičová lett” – mondta Juraj Gubáni.

Vladimír Bertok több évtizedes munkájáért az érdemes sportvezető kitüntetést vehette át.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?