Deák Bárdos ezüstérmes

Patrasz. Görögországban tegnap véget ért a kötöttfogású birkózó világbajnokság. A magyarok közül Deák Bárdos Mihály (130 kg), a májusi isztambuli Európa-bajnokság aranyérmese szerepelt a legjobban. Előbb az iráni Gabridit győzte le, majd a svéd Bengtssont, utána egy görög birkózót.

Patrasz. Görögországban tegnap véget ért a kötöttfogású birkózó világbajnokság. A magyarok közül Deák Bárdos Mihály (130 kg), a májusi isztambuli Európa-bajnokság aranyérmese szerepelt a legjobban. Előbb az iráni Gabridit győzte le, majd a svéd Bengtssont, utána egy görög birkózót. A döntőben az olimpiai bajnok amerikai Rulon Gardner volt a magyar birkózó ellenfele, Deák Bárdos szoros csatában 2:0-ra kikapott, így másodikként zárta a viadalt..

A sydney-i ötkarikás játékokon ezüstérmes Bárdosi Sándor (85 kg) előbb technikai tussal győzött egy holland versenyző ellen, vasárnap viszont hosszabbításban 3:2-es vereséget szenvedett az ukrán Daragantól, így kiesett. Ugyancsak erre a sorsra jutott Majoros István, és Hirbik Csaba is, az előbbi a kétszeres olimpiai bajnok bolgár Nazarjantól szenvedett vereséget, míg Hirbiket az iráni Zaldvand verte 3:1-re.

Nem kísérte szerencse a szlovákiai birkózók szereplését. Roman Meduna (97 kg) már pénteken befejezte szereplését a világversenyen, aki a nyolcaddöntőben 5:2-re kikapott az üzbég Heglakovtól, s a 9. helyet szerezte meg. Még rosszabbul végzett Bátky Attila (85 kg), az alapcsoportban 3:0-ra verte a bolgár Sztojanovot, de a második meccsen 1:3-ra kikapott grúz ellenfelétől, s végeredményben a 20. hely jutott számára. Ez nem kis csalódás.

– Grúz riválisom erőmön felüli volt, egyszerűen nem bírtam vele. Nem tett jót szereplésemnek, hogy a világversenyt a New York-i támadás miatt két hónappal később rendezték – nyilatkozta Bátky Attila. A válogatott edzője, Zdenko Chára csak annyit mondott, hogy Bátky Atila 1:0-ra vezetett grúz ellenfele ellen, aki később az aranyéremért küzdött. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?