Dán fölény két góllal

Braga. Dánia az olaszok elleni döntetlen után tegnap legyőzte Bulgáriát, és jó eséllyel pályázik a továbbjutásra. Berbatovék viszont követték az oroszok példáját, s két vereséggel már biztos kiesőnek számítanak.

Tomasson szerezte a dánok első gólját a bolgárok elleni találkozónReuters-felvételBULGÁRIA–DÁNIA 0:2 (0:1). Braga, 28 ezer néző. Játékvezető: Batista (portugál). Gólszerzők: Tomasson (44.), Grönkjaer (92.). Sárga lap: Kirilov, Sztojakov, Sz. Petrov, Zagorcsics, M. Petrov, ill. N. Jensen, Sand. Kiállítva: Sz. Petrov (83.). Bulgária: Zdravkov–V. Ivanov (51. Lazarov), Kirilov, Sztojanov, I. Petkov (40. Zagorcsics)–Pejev, Sz. Petrov, Hrisztov, M. Petrov–Jankovics (81. M. Petkov), Berbatov. Dánia: Sörensen–Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen–Gravesen, Tomasson, D. Jensen–Jörgensen (72. C. Jensen), Sand, Rommedahl (23. Grönkjaer). Dán rohamokkal indult a találkozó, Jörgensen 16 méteres lövése kipattant Zdravkovról, a labda Sand elé került, de próbálkozása elakadt az egyik védőben. A 25. percben oldali dán szöglet után a tizenhatos előterében helyezkedő N. Jensen elé pattant a labda, aki Gravesenhez ívelt. A középpályás gólhelyzetben 10 méterről a kapu előtt keresztbe rúgta a játékszert. Az első félóra végén Tomasson a kapu előtt fejjel megcsúsztatott egy beadást, a csereként beállt Grönkjaer (a sérült Rommedahlt váltotta fel) 12 méterről kapásból lőtt, Zdravkov óriási bravúrral védte a jobb alsóba tartó labdát. Röviddel később Niclas Jensen két szép testcsel után a bal oldalról ívelt a hosszú oldalon érkező Sand fejére, a dán csatár azonban a kapu mellé bólintott. Majd Gravesen ugratta ki pazar labdával Tomassont, aki elhúzta a kapus mellett, de kisodródott és csak az oldalhálót találta el. A túloldalon egy beadást követően Sörensen bizonytalankodott, Hrisztov előrevetődve az üres kapu mellé fejelt. A 44. percben egy gyönyörű háromszögelés után megszerezték a vezetést a dánok, Gravesen ugratta ki Jörgensent, aki lövés helyett Tomassonhoz passzolt, és az AC Milan légiósa az üresen tátongó kapuba gurított: 0:1.

Fordulás után aktívabbak lett a bolgárok, Jankovics 20 méterről próbálkozott, de lövése pár centivel elkerülte a jobb alsó sarkot. Ezután sokáig nem történt érdemleges esemény, jobbára a mezőnyben pattogott a labda. A rájátszás 2. percében, formás támadás végén Grönkjaer állította be a végeredményt. Röviddel a lefújás előtt Sand bombája a felső lécen csattant.

Az Olaszország–Svédország találkozó lapzárta után ért véget. (ú)

Grönkjaer Birminghambe szerződött

Birmingham. Jesper Grönkjaer, a dán válogatott játékosa az angol Chelsea-től az FC Birmingham csapatához igazolt. A váltás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A középpályás édesanyjának halála miatt nem vett részt az Eb első fordulójában az olaszok elleni mérkőzésen, s csak kedden csatlakozott a csapathoz. Grönkjaer a Premier League-ben második Chelsea egyik kulcsjátékosa volt. Az idényben 48 mérkőzésen lépett pályára és háromszor volt eredményes. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?